Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Senioreiden Ahvenanmaan matka

14/08/2023 - 18/08/2023

Ahvenanmaan matka elokuussa 14. – 18.8.2023

Koe Ahvenanmaan saaristoidylli ja nauti RIAn ja HRMY:n senioreiden yhteisestä retkestä, joka tarjoaa monipuolisen yhdistelmän kulttuuria, historiaa ja hyvää ruokaa.

Ensimmäisenä päivänä (lähtö Helsingistä Kiasman pysäkiltä klo 9.00) matkalla Turkuun, jossa yövymme Seaport Hotellissa, käymme Fagervikissa sekä tutustumme oppaan johdolla Fiskarsiin ja Paimion parantolaan. Parantolan ravintolassa buffet-ruokailu.

Toisena päivänä hotelliaamiaisen jälkeen matkustamme Viking Linen laivalla Maarianhaminaan nauttien saaristomaisemista ja lounaasta. Maarianhaminassa opastettu kierros ennen majoittumista hotelli Pommerniin. Kierroksen aikana kävellään Södergatania pitkin ja näemme Lars Sonckin ja Hilda Sjöblom-Hongellin piirtämiä silmiä hivelevän kauniita rakennuksia.

Kolmantena päivänä suuntaamme koko päivän opastetulle retkelle Eckerön ja Sundin kuntiin. Eckerössä poikkeamme Käringsundsbyn kalasatamassa ja Eckerön mahtavassa arkkitehti Engelin piirtämässä Posti- ja tullitalossa sekä Finströmin keskiaikaisessa kivikirkossa. Matkalla Sundiin tutustumme Kastelholman linnaan, Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseoon ja Oolannin sodan tapahtumapaikkaan, Bomarsundin linnoituksen raunioihin. Lounasaikaan nautimme Ahvenanmaan tunnetuimman henkilön Michael ”Micke” Björklundin omistamassa Smakbyn ravintolassa Micken lihapullat perunamuusin ja puolukkahillon kera sekä maistelemme Smakbyn tislaamon juomia ja voimme seurata juomien valmistusprosessia. Matkaevääksi voit ostaa mm.170 vuotta vanhan reseptin mukaan käsin valmistettuja karamelleja. Ennen hotellille palaamista vierailemme vielä Önningebymuseossa, tutustumassa taiteilijasiirtokunnan tarinaan.

Neljäntenä päivänä matkaamme lautalla Suomen asukasluvultaan toiseksi pienimpään kuntaan, Kökariin (2021 asukkaita oli vähän yli 220), jossa ennen majoittumista hotelli Brudhälliin tutustumme saareen oppaan johdolla. Ruokailu hotellissa.

Viidentenä päivänä teemme veneretken Källskäriin, ns. Kreivin saareen (ei sovellu liikuntarajoitteisille), johon vapaaherra (jota saarelaiset kutsuivat kreiviksi) Göran Åkerhielm rakennutti 1960-luvulla huvilan, jonka olivat suunnitelleet Reima ja Raili Pietilä. Huvilan ympärille kreivi rakennutti puutarhan, jollaista kivikkoiselta ulkosaariston saarelta ei odota löytävänsä. Puutarhassa kasvaa mm. tammia, ruusuja ja viiniköynnöksiä. Retken jälkeen ruokailemme vielä hotellissa, sanomme näkemiin Kökarille ja matkustamme lautalla kohti Korppoon Galtbytä ja sieltä Nauvon ja Paraisten kautta Helsinkiin, johon saavumme puolenyön jälkeen.

Matkan hinta: Jäsenille 658 € / 2 hh, 849 € / 1hh, seuralaiselle 758 € / 2 hh ja 949 € / 1 hh

Matkan hintaan sisältyy:

  • bussikuljetukset
  • hotellimajoitukset (4 yötä) aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset opastukset
  • laiva- ja lauttamatkat
  • ohjelmassa mainitut ruokailut (1 ateria / päivä) sekä kahvit lisukkeineen Fagervikissä ja Kreivin saaren retkellä
  • tislaamon juomamaistelu
  • sisäänpääsymaksut kohteisiin

Matkan hintaan ei sisälly: matkustaja- ja matkatavaravakuutus sekä peruutusturva (suosittelemme hyvissä ajoin otettua matkavakuutusta, jossa on riittävä peruutusturva siltä varalta, että estyt lähtemästä matkalle)

Ilmoittautuminen alkaa 3.4.2023 (etukäteisilmoittautumisia ei oteta vastaan).

Ilmoittautumiset Hannele Siitoselle hantta.sii@gmail.com.

Ilmoita: Nimi, syntymäaika, puhelinnumero ja ruokarajoitteet.

Sitovat ilmoittautumiset maksusuorituksineen on hoidettava viimeistään 1.6.2023

HRMY-Seniorien tilille FI72 2044 2000 0160 55. Viestikenttään merkintä ”Ahvenanmaa”.

Peruutustapauksissa noudatetaan matkanjärjestäjän peruutusohjeita. Matka toteutuu, kun osallistujia on vähintään 30 ja mukaan mahtuu enimmillään 40 henkilöä. Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on P. Tyllilä Linja Oy.

Matkan toteutuminen vahvistetaan ilmoittautuneille 15.6.2023. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempi matka-aikataulu noin 2 vkoa ennen matkaa.

Lisätietoja: Karl-Johan Wennerström, puh. 040 584 9071 wennerstrom03@gmail.com ja Hannele Siitonen, puh. 050 327 3721, hantta.sii@gmail.com

Tiedot

Alkaa:
14/08/2023
Loppuu:
18/08/2023
Tapahtumaluokka: