Puheenjohtajan avaussanat Kevätkokouksessa

Arvoisa RKL:n puheenjohtaja, arvoisa kunniapuheenjohtaja, hyvät yhdistyksemme jäsenet.

Vuosi 2018 noudatti pitkälti edellisten vuosien tapahtumia ja taloudellinen tilanne toteutui odotetusti.

Mestari-iltojen lisäksi oli lukuisia tapaamisia, mm. Nuorten Kerhon tapahtuma opiskelijoille Himoksella, viihdyttävä Mamma Mia musikaali Messukeskuksessa, Asuntomessumatka Poriin, teatteriesitys Kekkonen ja Kremlin tanssikoulu, pikkujoulu Ravintola Kaisaniemessä ja useita alaosastojen järjestämiä tapaamisia ja matkoja.

Yhdistys järjesti ainakin 75 eri tapahtumaa viime vuoden aikana. Kun otetaan huomioon, että meillä ei ole Mestari-iltoja kesä-elokuussa, tilaisuuksia oli keskimäärin kaksi viikossa. Se kertoo valtavasta aktiivisuudesta, mitä yhdistys ja alaosastot saivat aikaan. Iso kiitos siitä kuuluu Säätiölle, joka on mahdollistanut tapahtumien järjestämisen.

Liittomme puheenjohtaja Ari Autio otti esiin viimeisessä Rakennustaito -lehdessä 1/2019 järjestömme ja ammattikuntamme arvostuksen. Jo vuosisadan alusta asti on vaalittu ammattikuntamme arvostusta. Lehdessä Ari toteaa. "Itse uskon, että liittomme jäsenyys on hyvä sijoitus".

Siitä asiasta olen samaa mieltä, samalla voi todeta, että meidän YHDISTYS on ollut mitä parhain sijoitus. Yhdistyksemme pystyy kouluttamaan jäsenistöä, järjestämään lukuisia tapahtumia, ja tukemaan alaosastojen toimintaa.

Rakennusmestarien Säätiö tukee yhdistyksemme toimintaamme monin eri tavoin. Jäsenistöllä on myös mahdollista hakea Säätiön järjestämiä stipendimatkoja.

Tämä vuosi tulee olemaan merkittävä vuosi. Syksyllä siirrymme pitämään Mestari-illat Sähkötaloon Alvar Aalto-auditorioon ja yhdistyksen toimisto siirtyy kesäkuun alussa Voimataloon.

Mielestäni uudet väistötilat ovat nykyisiä tiloja jopa käytännöllisemmät. Voimatalon uusi toimisto viimeistellään ja siitä tulee hyvin viihtyisä tila. Mestari-illat tullaan viettämään auditoriossa, siitä tulee rauhallisempi ja siellä on käytössä paremmat AV-laitteet.

Viimeistä Mestari-iltaa "vanhassa Rakennusmestarien talossa" vietetään 3. kerroksen Kerhotilassa 13. päivä toukokuuta. Jäsenlehdessä kerromme lisää toukokuun kokouksesta.

Nyt jäämme luottavaisin mielin seuraamaan Rakennusmestarien talon saneerausta ja uuden Hotellin valmistumista. Palaamme noin 2 vuoden päästä takaisin uusiin tiloihin Eerikinkadun puolelle, katutasoon.

Toivotan hyvää ja tehokasta Kevätkokousta, tehdään hyviä päätöksiä.

Kiitos kaikille!
Timo Saarikko
 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti