Puheenjohtajan palsta

Yhdistyksen toiminta vuonna 2019 on alkanut varsin vilkkaana.

Tammikuussa yhdistyksen 2. varapuheenjohtajan Joonas Anttilan Mestari-illan aiheena oli yhdistyksen työtilojen digitalisointi "Paperista bitteihin". Joonaksella on iso haaste saada asioita eteenpäin, muutos vaatii paljon aikaa ja yhteistyötä jäsenistön kanssa.

Helmikuussa ohjelmassa oli pitkään odotettu info-tilaisuus Rakennusmestarien talon muuttumisesta hotelliksi. Ari Autio Rakennusmestarien Säätiöstä kertoi kiinteistökehityshankkeesta. Aihe oli mielenkiintoinen, olihan edellisestä suuresta remontista kulunut pitkälti yli 50 vuotta. Talo kaipaa isoa remonttia.

Yhdistyksen kannalta oli huolta, miten ja missä yhdistys tulee jatkossa toimimaan. Ari Autio korosti, että lopullisia kuvia peruskorjatusta kiinteistöstä ei vielä ole, mutta hotelliin tulee nykyaikaiset kokoustilat, joita yhdistys voi käyttää. Yhdistykselle tulee oma toimisto Eerikinkadun puolelle katutasoon.

Helmikuun illan toinen aihe oli Satu Jyväkorven esitys "Ikääntyminen, ravitsemus ja liikunta". Se kirvoitti paljon kysymyksiä ja keskustelua mielenkiintoisesta, jokaista koskevasta aiheesta.

Maaliskuun Mestari-illassa Ari Angervuori palautti mieliin Rakennusmestarien talon tapahtumia 60-luvulta nykypäivään. – Mukavaa muistelua rakennuksesta uuden ajan kynnyksellä.

Huhtikuussa pidetään kevätkokous. Se tulee olemaan viimeinen kokous nykyisissä tiloissa. Kevätkokous tulee olemaan perinteinen, ja varmaan hieman haikeakin tilaisuus. Paluuta Rakennusmestarien uusittuun taloon odotamme pari vuotta, sitten on aika nähdä uudet entistä ehommat kokoustilat.

Toukokuun Mestari-ilta on vielä avoinna. Pidämmekö ehkä läksiäiset 3. kerroksen kokoustilassa, se jää nähtäväksi. Se kerrotaan toukokuun jäsenlehdessä.

Yhdistyksen toimiston muuttomatka on lyhyt, muutamme melkein vieressä olevaan Voimataloon. Yhdistyksellä ja Säätiöllä on vierekkäiset tilat käytössä, alustavasti niiden valmistumisaikataulu on 1.6.2019. Mestari-illat vietetään puolestaan Sähkötalossa, Alvar Aalto auditoriossa. Siellä on hyvät tilat noin 60-90 jäsenelle. Yhdistyksen uudet tilat kartalla näet ohessa olevassa jutusta.

Kevät tulee olemaan kiireinen: muun muassa toimiston muutto uusiin tiloihin, RKL:n Kesäpäivät 2019 Raaseporissa ja Veteraanien kesäretki Savonlinnan lähiympäristöön.

Tapahtumia kannattaa seurata yhdistyksen jäsenlehdestä, sieltä löytyy tarkempaa tietoa aikatauluista.

Oikein hyvää kevättä kaikille, Kevätkokouksessa tavataan.

Timo Saarikko
puheenjohtaja

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti