HIIHTO- JA YLEISURHEILUJAOSTO

Vuosikertomus 2018

Jaoston puheenjohtajana ja samalla sihteerinä toimi Raimo Hartonen. Jäseniä olivat Ilkka Wastimo, Heikki Räsänen, Veikko Luode, Åke Lund, Martti Passi ja Kalevi Vikman.

Hiihto- ja yleisurheilujaosto järjestää vuosittain yhdistyksen mestaruuskilpailut molemmilla hiihtotavoilla, maastojuoksussa kevät- ja syyskilpailun sekä yleisurheilun, jossa lajeina on 100 m, 1500 m, pituus, kuula ja kiekko. Ilahduttavaa oli, että opiskelijajäseniä osallistui toimintaamme etenkin maastojuoksussa.

Hiihtoa pääsee pääkaupunkiseudulla nykyisin harrastamaan lähinnä vain tykkiladuilla. Yhdistyksen hiihdot pidettiin perinteisesti Paloheinän laduilla. Perinteisellä hiihtotavalla 28.2 oli 9 osallistujaa ja vapaalla hiihtotavalla 8.3 oli 10 osallistujaa.

RKL: n hiihtomestaruus kilpailut pidettiin yhdistyksen toimesta 10.2. Mäntsälän Hirvihaaran hiihtokeskuksessa vapaalla hiihto- HIIHTO- JA YLEISURHEILU tavalla. Erinomaisissa olosuhteissa hiihdetyssä kilpailussa oli 29 osallistujaa. Osallistujamäärät ovat toki vähentyneet vuosien varrella, mutta hiihdolla on vielä paikkansa mestarien vapaa-ajan toiminnassa. Yhdistyksestämme henkilökohtaisessa kilpailussa voittoon ylsivät: M45 Marko Hartonen, M40 Juha Leivonen, M55 Jukka Rahkonen, M70 Raimo Hartonen, N50 Pirjo Lauren ja rouvista Eila Hartonen. Ensimmäistä kertaa mukana oli opiskelijajäsenille tarkoitettu sarja, jonka voitti Ville Pakkanen. Viesteissä Helsinki voitti A ja B-sarjan.

RKL:n pitkänmatkan hiihto hiihdettiin perinteisesti Finlandia hiihdon yhteydessä 24.2. Lahdessa perinteisellä hiihtotavalla. Yhdistyksestämme hiihtoon osallistuivat M40 Marko Hartonen ja Juha Leivonen, M50 Jukka Rahkonen ja Ari Rantamaa erinomaisilla suorituksilla. Valitettavasti RKL: n osalta ei tuloksia saatu selvitettyä tänäkään vuonna.

Maastojuoksut keväällä ja syksyllä juostaan perinteisesti Pirkkolan pururadalla. Keväällä 19.4. oli 15 kilpailijaa ja syksyllä 20.9. oli 14 kilpailijaa. Kävelyyn ilman ajanottoa osallistui 7 kävelijää.

Yleisurheilu kilpailuissa 24.8. Vuosaaressa oli ainoastaan 3 osallistujaa.

RKL: n mestaruuskilpailut yleisurheilussa ja maastojuoksussa käytiin kesäpäivien yhteydessä 15.6. Kuopiossa. Yhdistyksestämme oli mukana 6 kilpailijaa. Mitalisteistamme paras oli Veikko Luode M75, hän voitti 1000 m ja maastojuoksun ja sai pituudessa hopeaa ja kuulassa pronssia. Martti Passi M70 voitti 60 m ja 1000 m. Raimo Hartonen M70 voitti maastojuoksun. Heikki Räsänen M70 veti kaikki lajit läpi saaden hopeaa 1000 m, maastojuoksussa, pituudessa ja kuulassa sekä pronssia 60 metrillä.

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti