MESTARI-LAULAJAT ry

Toimintakertomus 2018

Toimintavuoden (103.) huomattavin tapahtuma oli kuoron Välimeren esiintymis- ja risteilymatka huhtikuussa. Matkan järjesti Loistoristeilyt Oy yhteistyössä Radio Nostalgian kanssa. Matkan aikana kuoro esiintyi lähtökaupungissa Savonassa, kirkkokonsertissa Barcelonassa ja risteilyn aikana, ns. meripäivänä laivalla. Matkareitti kulki Helsinki reittiä: Milano - Savona (risteily)- Marseille – Barcelona – Palma de Mallorca – Palermo - Civitavecchia (Rooma) – Savona – Milano – Helsinki.

Kuoron pitkäaikainen laulunjohtaja Märt Ratassepp (s. 11.11.1960) menehtyi sairauden murtamana 8. huhtikuuta. Mestari- Laulajat esiintyi yhdessä Aikamiesten kanssa Klaukkalan kirkossa 16.3. pidetyssä siunaustilaisuudessa. Myös Mestari-Laulajien asettamalla lippuvartiolla kunnioitettiin kuoron pitkäaikaista laulunjohtajaa.

Kevätkauden ajan ja Välimeren-risteilymatkalla kuoroa johti varalaulunjohtaja Anita Lehtonen. Syyskuun alusta alkaen vastuun kuoron taiteellisesta johtamisesta otti Henrik Lamberg. Perinteiset mieskuorolaulut säilyivät edelleen ohjelmiston runkona. Kirkkokonserttien hyvän tason ylläpitämiseksi hengellisen musiikin osuus harjoituksissa oli merkittävä. Myös viihteellinen musiikki huomioitiin ohjelmistovalinnoissa, etenkin laivakonsertissa.

Kevään laulukausi käynnistettiin Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n kevätkauden avauksessa tammikuun alussa Rakennusmestarien talossa. Laskiaissunnuntaina helmikuussa esiinnyttiin Käpylän Taivaskalliolla Lions klubin tilaisuudessa. Perinteisesti kuoro esiintyi Helsingin rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n kevät- ja syyskokouksissa. Kotimaiset konsertit järjestettiin Pyhäinpäivänä Temppeliaukion kirkossa sekä jouluna 13.12. Käpylän kirkossa ja 22.12. Mikael Agricolan kirkossa. Käpylässä kuoroa johti Anita Lehtonen. Solisteina lauloivat Johanna Tuomi ja Iiro Rannema kuoron omista riveistä. Säestäjinä toimivat Tapio Tiitu ja kuoron jäsen Tapio Lehtonen. Agricolan kirkossa konserttia johti Henrik Lamberg. Solistina esiintyi Jaakko Ryhänen ja säestäjänä Ville Urponen.

Kuorolaisten puolisoiden ja ystävien avustava toiminta jatkui kiitettävästi. Mestari- Ladyt huolehtivat konserttilippujen ovimyynnistä, kukkien jakamisesta ja kahvitarjoilusta Käpylän kirkossa.

Hallinto, järjestö Mestari-Laulajat ry oli sekä Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n että Mieskuoroliiton jäsenyhdistys. Kuoron jäsenistöön kuului toimintavuoden lopussa 46 laulajaveljeä. Varsinaisten jäsenten jäsenmaksu on 50 euroa ja kannattavien jäsenten 30 euroa. Kuoron kunniapuheenjohtaja Risto Louhos ja kunniajäsenet Matti Ylitalo, Birger Kysenius, Esko Niemi, Jaakko Ryhänen, Eero Still ja Raimo Vankalo olivat vapautetut jäsenmaksusta. Kuoron talous perustui pääosin konserttituloihin ja Rakennusmestarien Säätiön avustukseen. Toimintavuoden taloudellinen tulos oli budjetoitua parempi johtuen ennen kaikkea konserttien onnistuneesta lippujen myynnistä.

Kuoron hallituksen puheenjohtajana oli Hannu Ahokanto ja jäseninä: Ari Anttonen (varapuh.joht.), Pekka Immonen, Matti Koivula (isäntä), Jukka Arovirta, Jorma Honkaniemi, Jouko Kuusela, Esa-Pekka Pennanen, Terho Pussinen, Iiro Rannema ja Raimo Vankalo. Hallitus kokoontui neljä kertaa.

Toimihenkilöt olivat: Laulunjohtaja Henrik Lamberg, varalaulunjohtaja Anita Lehtonen, rahastonhoitaja Yrjö Liimatainen, sihteeri Pertti Kosonen, tiedotussihteeri Eino Uikkanen, järjestelytoimikunnan pj. Matti Koivula, painoasiamies K-J Wennerström, arkistonhoitajat Yrjö Liimatainen ja Jorma Honkaniemi, nuotiston hoitaja Jukka Arovirta. Toiminnantarkastajina olivat Pentti Koskinen ja Eero Utunen ja varatoiminnantarkastajina Kaj Eklund ja Raimo Sormunen.

Musiikkilautakuntaan kuuluivat: I tenori Iiro Rannema ja Pekka Immonen, II tenori Esko Niemi ja Erkki Saarits, I basso Pentti Koskinen ja Kaj Eklund, II basso Matti Ylitalo ja Timo Laakkonen. Musiikkilautakunnan jäsenet toimivat myös stemmojensa ääntenvalvojina.

Kuoron kevätkausi alkoi keskiviikkona 10. tammikuuta ja päättyi 23. toukokuuta. Syyskausi alkoi 22. elokuuta ja päättyi viimeiseen joulukonserttiin. Viimeinen vakioharjoitus oli 12. joulukuuta. Kuoroharjoitukset pidettiin vanhaan tapaan keskiviikkoisin kello 17.30 – 19.45 RKL:n toimitalossa Länsi- Pasilassa.

Tapahtumakalenteri 2018
Tammikuu
10.1. Lauluharjoitukset alkoivat
24.1. Kuoron hallituksen kokous RKL:n talossa
Helmikuu
11.2. Käpylän Lions Clubin talvitapahtuma Taivaskalliolla
Maaliskuu
16.3. Kuoronjohtaja Märt Ratasseppin siunaustilaisuus Klaukkalassa
24.3. Laululeiri ravintola Niittylounaassa
28.3. Välimeren-matkainfo ravintola Nyyrikissä
Huhtikuu
4.4. II basson stemmaharjoitus
4.4. Hallituksen tilinpäätöskokous
7.4. Ylimääräinen harjoitus RKL:n talossa
9.4. Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n kevätkokous
11.4. I basson stemmaharjoitus
13.–21.4. Välimeren-risteilymatka
25.4. Mestari-Laulajat ry:n kevätkokous RKL:n talossa
Toukokuu
31.5. Helsingin rakennusmestariveteraanien tilaisuus Kallioniemessä
Elokuu
22.8. Harjoitukset alkoivat. Henrik Lamberg aloitti.
29.8. Musiikkilautakunnan kokous
Syyskuu
5.9. Kuoron hallitus RKL:n talossa
Lokakuu
8.10 Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n syyskokous
10.10. Musiikkilautakunnan kokous
24.10. Kuoron hallituksen kokous
Marraskuu
3.11. Pyhäinpäivän konsertti Temppeliaukion kirkossa
7.11. Mestari-Laulajat ry:n syyskokous RKL:n talossa
Joulukuu
8.12. Ylimääräinen harjoitus ravintola White Ladyssä
13.12. Joulukonsertti Käpylän kirkossa
22.12. Joulukonsertti Mikael Agricolan kirkossa

 

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti