RAKENNUSMESTARIVETERAANIT

Toimintakertomus 2017

Vuosi oli kerhon 41. toimintavuosi.

Kerhon hallitus vuonna 2017

Puheenjohtaja Taisto Malinen
Sihteeri Leila Nieminen
Varapuheenjohtaja Matti Vuorensola
Muut jäsenet: Heikki Autio, Kalevi Hänninen, Eino Menlös ja Martti Saarinen

Toimikauden aikana hallitus kokoontui yhdeksän kertaa. Lisäksi hallitus piti kolme yhteiskokousta KUPE:n hallituksen kanssa.

Kerhon toiminta toteutui hallituksen laatiman toimintasuunnitelman mukaisesti kuukausitapaamisten, tutustumiskäyntien, virkistysmatkojen ja kuntoilutapahtumien muodossa.

Toimikauden aikana kerho kokoontui yhdeksän kertaa. Kerhon kokouksiin osallistui keskimäärin 28 henkilöä.

Tammikuun toiminta alkoi 23.1. kerhon hallituksen kokouksella. Uutena puheenjohtajana aloitti Taisto Malinen, kerhon varapuheenjohtajaksi valittiin Matti Vuorensola. Hallituksen kokouksen jälkeen kerho kokoontui kevätkokoukseensa, jossa hyväksyttiin vuoden 2016 toimintakertomus ja todettiin, että yhdistyksen hallitus on hyväksynyt kerhon toimintasuunnitelman ja talousarvion. Kokouksessa oli läsnä 26 yhdistyksen jäsentä.

Helmikuussa kerhon hallitus kokoontui 25.1. Paloheinän ulkoilualueen kahviossa. Hallituksen kokouksen jälkeen vietetyssä kuukausikokouksessa todettiin kevään tapahtumat ja syksyn kylpyläkohde, joka on Viron Viimsi. Ulkoilutapahtumassa oli läsnä 25 yhdistyksen jäsentä.

Maaliskuussa kerhon Tukholman matkalla 6.- 8.3. oli 54 osanottajaa, joista jäseniä 35 ja seuralaisia 19. Kiertoajelun lisäksi ohjelmassa oli mm. tutustuminen Tukholman tekniseen museoon.

27.3. kerhon hallitus kokoontui Ravintola Kaartissa. Hallituksen kokouksen jälkeen kerho kokoontui kuukausikokoukseensa, jossa oli läsnä 40 yhdistyksen jäsentä. Ennen lounasta kuultiin Vuorensolan esittely entisen Taivallahden kasarmin alkuperäisestä käytöstä. Lounaan jälkeen kuultiin rakennuksen entisöinnissä mukana olevan Fira Oy: n edustajan DI Juhani Riikosen esitelmä kohteesta. Esittely päätettiin tutustumalla entisöityyn kasarmiin myös ulkopuolelta. Sisäpihalle avautuivat pihan puolelle rakennuksen yläkertaan tehdyt uudet asunnot.

Huhtikuussa rakennusmestarisotaveteraanit oli kutsuttu Suomi 100-juhlavuoden ja veteraanipäiväjuhlallisuuksien kunniaksi yhdistyksen vieraiksi 24.4. Yhdistyksen tilaisuuden jälkeen veteraanit Eino Papinniemi, Pekka Koskelainen ja Heikki Sievänen osallistuivat kerhomme kuukausikokoukseen. Puheenjohtajan tervehdyksen jälkeen Vuorensola piti veteraaneille lyhyen puheen. Kokouksessa kunniapuheenjohtaja Paavo Ruusuvuori esitti toivomuksen yhdistyksemme sankarivainajien muistotaulun sijoittamisesta näkyvämpään paikkaan. Yhdistyksen jäseniä kokoukseen osallistui 24.

Toukokuun 22. päivänä kokoonnuttiin Kallioniemessä. Hallituksen kokouksen jälkeen vieraiksi saapui yhdeksän Etelä-Pohjanmaan RKL-senioreiden edustajaa ja kokousta jatkettiin vieraiden ja kerhon voimin. Yhdistyksen jäseniä kokoukseen osallistui 20. Kahvittelun ohessa molempien kerhojen puheenjohtajat kertoivat kerhojensa toiminnasta. Seuraavaksi käytiin esittelykierros, jossa vieraat ja isännät esittäytyivät ja kertoivat työuristaan. Kokouksen jälkeen esiintyivät Mestari-Laulajat 26 laulajan voimin ja sen jälkeen yhdessäoloa jatkettiin ruokailun, saunomisen ja leikkimielisen kilpailun merkeissä. Vuorensola meni vielä vieraiden lähtiessä mukaan esittelemään kaupungin rakennuskohteita.

Syyskuun toiminta aloitettiin Viroon 17.– 21.9. tehdyllä virkistys- ja kylpylämatkalla. Tällä kerralla matka suuntautui tuttuun Viimsi Spa kylpylään. Hoitojen ja kuntoilun lisäksi ohjelmassa oli tutustumisretki kunnostettuun Tallinnan televisiotorniin ja Tallinnassa käytiin konserttimatkalla. Matkalle osallistui yhteensä 45 henkilöä, joista jäseniä oli 31.

Hallitus kokoontui 25.9. keskustelemaan syyskokousasioista ja henkilövalinnoista. Hallituksen kokouksen jälkeen kerho kokoontui syyskokoukseensa. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Mikko Ojala ja sihteeriksi Leila Nieminen. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2018 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Hallituksen puheenjohtajana vuonna 2018 jatkaa Taisto Malinen. Eroa pyytäneen Leila Niemisen tilalle hallitukseen 2018–2019 valittiin Harri Holopainen. Erovuorossa ollut Eino Menlös valittiin uudelle 2-vuotiskaudelle. Hallitukseen 2018– 2019 valittiin Kalevi Hänninen, hallituksessa 2018 jatkavat Heikki Autio, Martti Saarinen ja Matti Vuorensola. Kokouksessa oli läsnä 25 yhdistyksen jäsentä.

Lokakuun 11. päivänä kerhon jäsenet tekivät tutustumisretken vuosi sitten valmistuneeseen Fazer Experience vierailukeskukseen. Opastetun kierroksen jälkeen matkaa jatkettiin lounaalle Ravintola Kaartiin Taivallahden entisöidylle kasarmialueelle. Retkellä oli 33 osanottajaa, joista 4 seuralaisia.

23.10. kerhon hallitus kokoontui kerholla ja kuukausikokous pidettiin Syöpäsairaala Docratesin tiloissa Jätkäsaaressa. Kokouksessa tarkennettiin loppuvuoden toimintaa ja keskusteltiin alustavasti vuoden 2018 toimintasuunnitelmista. Kokouksen jälkeen kuultiin ylilääkäri Timo Joensuun mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä esitelmä eturauhassyövästä ja sen hoidosta. Esitelmän jälkeen meillä oli vielä tilaisuus osallistua opastetulle kierrokselle sairaalassa. Tilaisuudessa oli läsnä 29 jäsentä ja 3 seuralaista.

Marraskuussa kerhon hallitus kokoontui 20.11. Kokouksessa suunniteltiin tulevan vuoden toimintaa ja tapahtumia. Hallituksen kokouksen jälkeen jatkettiin marraskuun kuukausikokouksella. Osana Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumia puheenjohtajamme oli kerhon pitkäaikaisen jäsenen Reino Kukkosen avustuksella onnistunut saamaan tilaisuuteen arvovaltaisen puhujan. Professori Martti Häikiö esitelmöi aiheesta ”Suomen itsenäistyminen 1917–1918.” Historiantutkija Häikiö on käsitellyt aihetta tuoreimmassa teoksessaan ”Suomen leijona. Svinhufvud itsenäisyysmiehenä”. Kokouksessa oli läsnä 25 yhdistyksen jäsentä.

Joulukuussa kerhon hallitus kokoontui 11.12. yhdistyksen kerhotilassa. Valmisteltiin pikkujoulutilaisuutta ja suunniteltiin kerhon kevätkauden ohjelmaa. Hallituksen kokouksen jälkeen jatkettiin veteraanien ja KUPE:n yhteisellä pikkujoulutilaisuudella. Jo perinteeksi muodostunutta joulujuhlaa vietettiin elävän musiikin, joululaulujen, puuro-, glögi- ja kahvitarjoilujen merkeissä. Tilaisuudessa oli yhteensä 35 yhdistyksen jäsentä ja 3 kutsuvierasta.

Vuoden aikana veteraanit ovat myös runsaslukuisina osallistuneet Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n jäseniltoihin ja yhdistyksen sekä KUPE:n järjestämiin tilaisuuksiin.

Kerhon edustajat luottamustehtävissä vuonna 2017
RKL-seniorit: Raimo Järvelä RKL-senioreiden kunniapuheenjohtaja, Heikki Autio RKL-senioreiden puheenjohtaja Yhdistyksen hallitus: Heikki Autio 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti