KULTTUURI- JA PERINNEKERHO

Toimintakertomus 2017

Vuonna 1964 perustettu taidekerho toimii nykyisin Helsingin Rakennusmestarien Kulttuuri- ja perinnekerho (Hels.RKM-KUPE) nimisenä. Tavoitteena on saada enemmän kulttuurin ja perinteen harrastajia mukaan varsinaisten taiteitten aktiiviharrastajien lisäksi osallistumaan kerhon toimintaan.

Jokainen Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n jäsen on myös kerhon jäsen. Kerho ei peri jäsenmaksua vaan saa vuotuisen toiminta-avustuksensa yhdistykseltä / Rakennusmestarien Säätiöltä. Pidemmistä retkistä ja kalliimmista tilaisuuksista osanottajilta on kerätty tapauskohtaisesti päätetty omakustannusosuus.

Tavoitteena on, että kaikissa museoissa, näyttelyissä ja matkojen kulttuurikohteissa on asiantunteva opastus. Näin pystytään saamaan irti kohteesta paljon enemmän kuin yksityisesti tutustuen.

Vuonna 2017 kerhon puheenjohtajana toimi Heikki Autio, varapuheenjohtajana Harri Holopainen, sihteerinä Matti Vuorensola, muina hallituksen jäseninä Anna-Riitta Kallinen, Raimo Järvelä, Eino Menlös ja Martti Saarinen.

Vuoden yhtenä tavoitteena oli välttää päällekkäisyyksiä ja tukea niin HRMY:n järjestä- miä kulttuuritapahtumia kuin tehdä yhteistyötä Rakennusmestariveteraanikerhon kanssa. Jälkimmäistä tavoitetta edistettiin pitämällä 3 yhteistä hallitusten kokousta Veteraanikeron kanssa. Yhdistyksen järjestämiä poikkeuksellisen onnistuneita Suomi 100 ym. kulttuuritapahtumia tuimme etu- ja jälkikäteen. Oleellisena osana tässä, koko HRMY:n jäsenistön kulttuuriharrastusten edistämisessä ovat olleet myös useat kirjoitukset yhdistyksen kuukausittain ilmestyvässä lehdessä.

Varsinaisia yleisötilaisuuksia oli vuonna 2017 kevätkaudella em. syistä hieman tavallista vähemmän:

* Huhtikuussa järjestettyä mahdollisuutta tutustua Jazziin ja Helsingin upeaan konserttitaloon Jukka Perkon ”Dizzy Gillespien syntymästä 100 v.” konsertissa käytti hyväkseen yllättäen yli 25 jäsentä.


* Epäonnistumisiin on luettava toukokuun alkuun hyvin suunniteltu kulttuurimatka Viron Tarttoon. Se jouduttiin perumaan liian pienen kiinnostuksen vuoksi.

* Lokakuussa järjestettiin lippuja perinteiseen ”Valoa Syksyyn” -konserttiin.

* Marraskuussa järjestetty konsertti- ja kulttuurimatka Lahteen kiinnosti monia. Lahden konserttitalolla pidetty Suomi 100 teemaan hyvin istuva ”Sota-ajan laulut” oli Lahden Sinfoniaorkesterin ja erinomaisten solistien yhteistyötä.

* Joulukuun 11. vietettiin Rakennusmestariveteraanien kanssa yhteistä pikkujoulua. Kerhon jäsenet olivat panostaneet ohjelmaan, erityisesti musiikin ja suosituksi osoittautuneen tietokilpailun saamiseen tilaisuuteen.

* Vuosikokous pidettiin 13.11.2017. Hallitus kokoontui keskimäärin kerran kuussa.

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti