MESTARI-LAULAJAT ry

Toimintakertomus 2017

Itsenäinen Suomi täytti 100 vuotta, mikä otettiin huomioon Mestari-Laulajat ry:n toiminnassa. Kuoron 102. toimintavuoden konserttiohjelmistoon valittiin isänmaallisia lauluja, ja kuoro osallistui juhlavuoden merkeissä Suomen soittajien ja laulajien liiton SULASOLin valtakunnallisiin laulujuhliin Hämeenlinnassa.

Kuoron laulunjohtajana oli Director musices Märt Ratassepp. Hän johti myös kuoron musiikkilautakuntaa. Varalaulunjohtajana aloitti keväällä kuoronjohtaja Anita Lehtonen, joka johti kuoroa koko kevätkauden Ratasseppin ollessa sairaslomalla. Ohjelmiston runkona säilytettiin perinteiset mieskuorolaulut. Kirkkokonserttien hyvän tason ylläpitämiseksi hengellisen musiikin osuus harjoituksissa oli merkittävä. Myös viihteellinen musiikki huomioitiin ohjelmistovalinnoissa.

Kevään laulukausi käynnistettiin Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n kevätkauden avauksessa tammikuun alussa Rakennusmestarien talossa. Laskiaissunnuntaina helmikuussa esiinnyttiin Käpylän Taivaskalliolla Lions klubin tilaisuudessa. Huhtikuussa esiinnyttiin yhdistyksen kevätkokouksessa ja kuoron kunniapuheenjohtajan Risto Louhoksen rakennusmestariluokan 50-vuotistapaamisessa ravintola Sipulissa Katajanokalla.

Toukokuussa tehtiin retki SULASOLin Laulu- ja soittojuhlille Hämeenlinnaan, olivathan juhlat osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Mukaan oli ilmoittautunut kaikkiaan 75 kuoroa eli lähes 2 000 laulajaa. Mestari-Laulajat osallistui yhteislaulutilaisuuteen ja avajaisiin Hämeenlinnan torilla, esiintyi Kuorot kuutamolla -kierroksella kahdessa ravintolassa ja kauppakeskus Tavastilassa sekä lauloi pääjuhlan suurkuorossa jäähallin Ritari-areenalla. Kuoron oma ohjelmisto koostui Helsinki-aiheisista lauluista, joista pääosa esitettiin Stadin slangilla. Hämeenlinnan-matka oli samalla kuoron kevätretki, johon myös seuralaiset osallistuivat. Kuoroa johti Hämeenlinnassa varalaulunjohtaja Anita Lehtonen, samoin Helsingin yhdistyksen RKM-veteraanien tilaisuudessa Helsingin Kallioniemessä.

Syyskausi avattiin RKL:n entisen toimitusjohtajan Ahti Junttilan tilaisuudessa elokuussa Helsingin Kallioniemessä. Lokakuussa esiinnyttiin Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n syyskokouksessa. Marraskuun alussa oltiin perinteisesti Pyhäinpäivän konsertissa Temppeliaukion kirkossa. Joulukuun alussa esiinnyttiin Rakennusmestarien Säätiön 65-juhlatapahtumassa Radisson SAS Blu -hotellissa Kampissa ja osakuorolla Ravintola Mestarikillan pikkujouluissa RKL:n talossa. Joulukonsertit pidettiin Käpylän kirkossa, jossa solisteina esiintyivät sopraano Johanna Tuomi ja Iiro Rannema kuoron omista riveistä sekä Mikael Agricolan kirkossa, jossa kuultiin solistin Jaakko Ryhäsen mahtavaa ääntä.

Hallinto, järjestö
Mestari-Laulajat ry oli sekä Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n että Sulasolin jäsenyhdistys. Kuoron jäsenistöön kuului toimintavuoden lopussa 42 laulajaveljeä. Uusia jäseniä liittyi kaksi. Kuoron taloudellinen tilanne oli vakaa, kiitos onnistuneiden konserttien ja Rakennusmestarien Säätiön. Varsinaisten jäsenten jäsenmaksu oli 50 euroa ja kannattavien jäsenten 30 euroa. Kuoron kunniapuheenjohtaja Risto Louhos ja kunniajäsenet: Matti Ylitalo, Birger Kysenius, Esko Niemi, Jaakko Ryhänen, Eero Still, Raimo Vankalo olivat vapautetut jäsenmaksusta.

Hallituksen puheenjohtajana oli Hannu Ahokanto ja jäseninä: Ari Anttonen (varapuh.joht.), Matti Koivula (isäntä), Jukka Arovirta, Sauli Helenius, Jorma Honkaniemi, Jouko Kuusela, Esa-Pekka Pennanen, Iiro Rannema ja Raimo Vankalo. Hallitus kokoontui neljä kertaa.

Kuoron toimihenkilöt olivat: Laulunjohtaja Märt Ratassepp, varalaulunjohtaja Anita Lehtonen, rahastonhoitaja Yrjö Liimatainen, sihteeri Pertti Kosonen, tiedotussihteeri Juha Leppänen, järjestelytoimikunnan pj. Matti Koivula, painoasiamies K-J Wennerström, arkistonhoitajat Yrjö Liimatainen ja Jorma Honkaniemi, nuotiston hoitajat Ismo Patrikainen ja Jukka Arovirta. Toiminnantarkastajina olivat Pentti Koskinen ja Eero Utunen ja varatoiminnantarkastajina Kaj Eklund ja Raimo Sormunen.

Musiikkilautakuntaan kuuluivat: I tenori Iiro Rannema ja Pekka Immonen, II tenori Esko Niemi ja Erkki Saarits, I basso Pentti Koskinen ja Kaj Eklund, II basso Raimo Vankalo ja Timo Laakkonen. Musiikkilautakunnan jä- senet toimivat myös stemmojensa ääntenvalvojina.

Kuoron kevätkausi alkoi keskiviikkona 11. tammikuuta ja päättyi 24. toukokuuta. Syyskausi alkoi 23. elokuuta ja päättyi 21. joulukuuta. Viimeinen vakioharjoitus oli 13. joulukuuta. Kuoroharjoitukset olivat keskiviikkoisin kello 17.30 – 19.45 RKL:n toimitalossa Länsi-Pasilassa.

Myös kuorolaisten puolisoiden ja ystävien avustava toiminta jatkui. Mestari-Ladyt huolehtivat kuoron konserttilippujen ovimyynnistä, kukkien jakamisesta ja tarvittaessa kahvitarjoilusta.

Esiintymiset, konsertit ym. tapahtumat 2017

Tammikuu
9.1. Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n kevätkauden avaus Rakennusmestarien talossa
Helmikuu
26.2. Laskiaissunnuntai Käpylän Taivaskalliolla Lions klubin tilaisuudessa
Huhtikuu
10.4. Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK kevätkokous Rakennusmestarien talossa
21.4. Mestari-Laulajat ry:n kevätkokous ravintola Nyyrikissä
26.4. Risto Louhoksen rakennusmestariluokan 50-vuotistapaaminen ravintola Sipulissa
Toukokuu
12.–14.5. SULASOLin Laulu- ja soittojuhlat Hämeenlinnassa
22.5. Helsingin yhdistyksen RKM-veteraanien tilaisuus Kallioniemessä.
Elokuu
17.8. Ahti Junttilan tilaisuus Helsingin yhdistyksen Kallioniemessä
Lokakuu
9.10. Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK syyskokous Rakennusmestarien talossa
Marraskuu
4.11. Pyhäinpäivänkonsertti Temppeliaukion kirkossa
8.11. Mestari-Laulajat ry:n ja syyskokous RKL:n tiloissa
Joulukuu
1.12. Rakennusmestarien Säätiön 65-juhlatapahtuma ja Rakennustietosäätiön kirjojen julkistaminen Radisson SAS Blu -hotellissa
9.12. Ravintola Mestarikillan pikkujoulut RKL:n talossa
16.12. Joulukonsertti Käpylän kirkossa
21.12. Joulukonsertti Mikael Agricolan kirkossa

 

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti