HELSINGIN RAKENNUSMESTARIVENEILIJÄT HRV RY

Vuosikertomus 2017

Hallitus ja toimihenkilöt
Kommodori Niklas Enkvist
Varakommodori Timo Ruotsalainen
Rahastonhoitaja Olli Lipasti
Sihteeri Tero Jaatinen
Satamakapteeni Ismo Laita
Muut hallituksen jäsenet
Kimmo Salo
Jorma Lindström
Kaj Grönroos
Kirsi Rontu
Pentti Wahrman
Toiminnantarkastajat
Heikki Kylliäinen
Esa-Pekka Pennanen
Varatoiminnantarkastajat
Hannu Marttila
Jani Rantanen
Katsastuspäällikkö
Kimmo Salo

Vuosi oli Rakennusmestariveneilijät HRV ry:n 41. toimintavuosi. Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin torstaina 2.3.2017 HRMY:n toimistolla. Veneilykauden ja Kallioniemen avajaiset ja lipunnosto pidettiin 13.5.2017.

Yhdistys tuotti julkaisun helmikuussa 2017. Siinä kerrottiin venekerhon toiminnasta.

Kausi päätettiin syyskokoukseen 20.10.2017. Jäsenien merkkipäiviä muistettiin toimintavuonna.

Kallioniemen (osin myös laitureiden) kunnostustalkoita pidettiin keväällä sekä syksyllä kahtena lauantaipäivänä. Itäpään laiturin vanhat puuosat purettiin ja ponttoonien päälle asennettiin uusi runko ja kansi. Laiturin varastokoppi uusittiin ja laitureille hankittiin 3 kpl uusia, laadukkaita sähkötolppia vesipisteillä, jotka on määrä asentaa paikalleen kevättalvella 2018. Ulkolaiturin itä- päätyyn asennettiin 2 kpl uusia, laadukkaita venepoijuja tarvikkeineen. Kulkukäytävä Messiltä laiturille sai valaistuksen. Messin terassille asennettiin markiisi ja hankittiin uusi kaasugrilli.

HRV:n hallitus kiittää Rakennusmestarien Säätiötä sen myöntämästä toiminta-avustuksesta, joka mahdollisti korjaus-/kunnostamistoimet.

Yhteistoiminta Merihaan Veneseuran kanssa jatkui Onaksen saaritukikohdassa, jossa monena viikonloppuna veneemme vierailivat. Elokuussa vietettiin MVS:n nk. Elojuhlia Onaksessa. HRV:stä mukana oli 2 venettä. Meiltä oli myös edustus Onaksen syystalkoissa.

Kerhomme purjeveneet s/y Junnu (J80) ja s/y Catchup (Ridas 35) osallistuivat myös nk. Itäsyndikaatin ranking-sarjaan, jossa tuli myös menestystä, veneidemme saavuttaessa peräti podium-sijoituksia. Miehistöön osallistui HRV:n jäseniä useasta eri venekunnasta.

Monet seuran venekunnat tekivät pitempiä matkoja kesällä ja HRV:n veneiden perälippuja liehui Helsingin lähivesien lisäksi mm. Baltiassa, Puolassa ja Ruotsin rannikolla, Maarianhaminassa ja usein myös Tallinnassa.

Yövartiointi jatkui satamassamme veneilykauden loppuun asti. Yövartioinnit sujuivat ilman häiriöitä.

Vuonna 2017 uusia jäseniä liittyi kerhoomme kaksi, eroilmoituksia tuli kaksi. Jäsenmäärä oli vuoden 2017 lopussa 64.

Kunniakommodorimme Pauli Pesonen kuoli kuluvana vuonna sairauden seurauksena. Seuramme kunnioittaa hänen muistoaan

Laitureissamme veneilykaudella 2017 oli 13 purjevenettä ja 11 moottorivenettä. Kaikki satamassa olevat veneemme (yhtä runkokatsastusta lukuun ottamatta) katsastettiin, seuramme omien katsastajien voimin touko- ja kesäkuussa. Runkokatsastukset tehtiin talkoiden yhteydessä huhtikuussa.

HRV ry:n hallitus kokoontui kuluvan kauden aikana seitsemän kertaa.

Hallitus kiittää jäsenistöä aktiivisesta veneilykaudesta sekä satamamme ja Kallioniemen eteen tehdyistä talkootunneista. Hallitus kiittää Kallioniemen isännistöä ja Tuula Halosta hyvästä yhteistyöstä kuluneena vuotena.


 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti