KULTTUURI- JA PERINNEKERHO

Toimintakertomus 2016

V. 1964 perustettu taidekerho toimii nykyisin Helsingin Rakennusmestarien Kulttuuri- ja perinnekerho (Hels.RKM-KUPE) nimisenä. Tavoitteena on saada enemmän kulttuurin ja perinteen harrastajia mukaan varsinaisten taiteitten aktiiviharrastajien lisäksi osallistumaan kerhon toimintaan.

Jokainen Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n jäsen on myös kerhon jäsen. Kerho ei peri jäsenmaksua vaan saa vuotuisen toiminta-avustuksensa Yhdistykseltä / Rakennusmestarien Säätiöltä. Pidemmistä retkistä ja kalliimmista tilaisuuksista osanottajilta on kerätty tapauskohtaisesti päätetty "omakustannusosuus".

Tavoitteena on, että kaikissa museoissa, näyttelyissä ja matkojen kulttuurikohteissa on asiantunteva opastus. Näin pystytään saamaan irti kohteesta paljon enemmän kuin yksityisesti tutustuen.

V. 2016 kerhon puheenjohtajana toimi Heikki Autio, varapuheenjohtajana Matti Vuorensola, sihteerinä Anna-Riitta Kallinen ja Matti Vuorensola, muina hallituksen jäseninä Raimo Järvelä, Eino Menlös ja Martti Saarinen.

Vuoden päätavoite oli osallistuminen niin KUPE:n puitteissa kuin Yhdistyksen jäseninä Yhdistyksen juhlavuoden tapahtumiin. Päätapahtumaan Yhdistyksen 110-vuotisjuhlaan Finlandia-talolla 5.3. ideoimme ja toteutimme valokuvanäyttelyn. Sitä valmistelimme hallituksen kokouksissa jo keväästä 2015 alkaen.

HRMY:n jäsenistön kulttuuriharrastuksia on pyritty kertomusvuonna edistämään myös useilla kirjoituksilla Yhdistyksen kuukausittain ilmestyvässä jäsenlehdessä. "Vanhan mestarin kulttuurikalenteri" -otsakkeen alla on käsitelty niin KUPE:n ohjelmaan kuuluneita tilaisuuksia kuin poimittu esiin HRMY:n ja RKL:n järjestämien veteraani- ja muidenkin matkojen kulttuuriantia.

Varsinaisia yleisötilaisuuksia oli 2016 em. syistä hieman tavallista vähemmän

• Tammikuussa yhdessä RIA:n kanssa järjestetty Digijärjestelmäkameran käyttökurssi onnistui ensimmäisen vaiheen osalta hyvin.
• Huhtikuussa järjestettiin opastettu tutustuminen "Japanomania Pohjoismaisessa taiteessa" – näyttelyyn Ateneumin taidemuseossa tutustui n. 20 h.
• Toukokuussa opastettu retki Hietaniemen hautausmaan Taiteilijakukkulalle.
• Elokuussa järjestettiin retki Hamina Tattoo 2016 -tapahtumaan Haminaan.
• Lokakuussa järjestettiin edullisia lippuja "Valoa Syksyyn" -konserttiin.
• Joulukuun 19. vietettiin Rakennusmestariveteraanien kanssa yhteistä pikkujoulua. Kerhon jäsenet olivat panostaneet erityisesti musiikin saamiseen tilaisuuteen.
• Mestari-Laulajia tuettiin niin lehtikirjoituksissa kuin osallistumalla konsertteihin.
• Vuosikokous pidettiin 7.10.2016. Hallitus kokoontui keskimäärin kerran kuussa.


 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti