MESTARI-LAULAJAT ry

Toimintakertomus 2016

Mieskuoro Mestari-Laulajat ry:n 101. toimintavuoden kohokohtia olivat Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n 110-vuotisjuhla Finlandia-talossa, showkonsertti ravintola Kaisaniemessä ja Vaasan kuorofestivaalit.

Kuoron kevätlaulukausi alkoi 13. tammikuuta harjoituksilla ja päättyi 28. toukokuuta. Syyslaulukausi alkoi 24. elokuuta ja päättyi joulukonserttiin Käpylän kirkossa 22. joulukuuta. Vakituiset harjoitukset pidettiin vanhaan tapaan keskiviikkoisin alkaen kello 17.30 RKL:n toimitalossa Länsi-Pasilassa, Helsingissä. Kuoron laulunjohtajana oli Dir. Mus. Märt Ratassepp. Hänen sairastumisensa jälkeen kuoroa johti 30.11. alkaen varalaulunjohtajana Tapani Härmä.

Perinteiset mieskuorolaulut säilyvät edelleen kuoron ohjelmiston runkona. Kirkkokonserttien hyvän tason ylläpitämiseksi hengellisen musiikin osuus harjoituksissa oli merkittävä. Myös viihteellinen musiikki huomioitiin ohjelmistossa. Uusina Ratasseppin sovituksina otettiin ohjelmistoon Leonard Cohenin teokset Dance me to the End of Love ja Halleluja sekä J. Martinin Can´t Help Falling in Love ja C. Austin Milesin In the Garden, joissa solistina on esiintynyt Iiro Rannema kuoron I tenorista. Mieskuoroliiton perusmerkkisuorituksiin tähtäävien laulujen harjoittelua jatkettiin.

Helsingin rakennusmestarien ja -insinöörien 110-vuotisjuhlassa Finlandia-talossa maaliskuussa esiinnyttiin Märt Ratasseppin johdolla. Näyttelijä Tapio Liinoja lauloi kuoron solistina Juha Vainion teoksen Vanhoja poikia viiksekkäitä. Matti Ylitalon huuliharppu lisäsi vahvan esityksen tunnelmaa.

Huhtikuussa oltiin edellisen kesän Amerikan- matkan tunnelmissa ravintola Kaisaniemessä, jossa järjestettiin puolisoille ja ystäville perinteikäs show-konsertti. Kuorolaulun lisäksi ohjelmassa oli Juha Leppäsen ja Lembit Merilaineen Country & Western -numerot. Tanssimusiikista vastasi laulajaveli, "ajomestari" Kari Parkkinen. Illan juonsi Esa-Pekka Pennanen.

Vaasan kuorofestivaaleilla 5. – 7. toukokuuta oltiin jo toisen kerran. Kuoro esiintyi kaupungintalossa, Rewell Centerissä, olutpanimossa ja muutamassa ravintolassa. Ohjelmisto koostui Helsinki-aiheisista lauluista; pääosa esitettiin Stadin slangilla. Vaasanmatka oli samalla kuoron kevätretki, johon myös seuralaiset osallistuivat. Toukokuun lopulla esiinnyttiin Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n venekerhon 40-vuotisjuhlassa Kallioniemessä ja nautittiin alkaneesta kesästä ja raikkaasta meri-ilmasta.

Lokakuussa oltiin jälleen Kallioniemessä, jossa pidettiin kuoron karaoke-ilta saunomisen ja grillauksen merkeissä. Perinteisesti esiinnyttiin 10.10. Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n syyskokouksessa Rakennusmestarien talolla. Kutsu saatiin esiintymään myös Ravintola Loisteessa järjestettyyn Helsingin Rakennusmestariveteraanien 40-vuotisjuhlaan 27.10.

Pyhäinpäivän 45. konsertti pidettiin marraskuun alussa Temppeliaukion kirkossa. Konsertin avasi kuoron kunniapuheenjohtaja Risto Louhos, urkuja soitti jälleen kerran Tapio Tiitu. Vierailevana esiintyjänä oli Paula Ernesaks, jonka käyrätorvi soi mainiosti kalliokirkossa. Kuoroveli Iiro Rannema esitti solistina In the Garden -kappaleen. Konserttia johti Märt Ratassepp. Aivan uutta kuoron Pyhäinpäivän ohjelmistossa oli Missa Brevis -messusta teokset Kyrie ja Agnus Dei.

Kuoro piti kaksi joulukonserttia, vaikka tilanne näytti huonolta. Märt Ratassepp ja Jaakko Ryhänen olivat sairastuneet. Munkkivuoren konserttiin saatiin onneksi solistiksi oopperalaulaja Rolf Broman. Tapani Härmä johti konsertin, säestäjänä toimi Alf Nybo. Kuoro esitti mm. A.T. Davisonin Enkelparvet laaksoissamme, G. Nordquistin Jul, jul strålande jul, M. Tornen Joululaulu (Christmas Song) ja Fr. Gruberin Jouluyö, juhlayö. Yhdessä Bromanin kanssa laulettiin perinteiset Taas kaikki kauniit muistot, Ensimmäinen joulu ja Psalmi 24.

Myös Käpylän joulukonsertti onnistui, vaikka myös Johanna Tuomi oli sairastunut. Iloksemme hän sai hankittua solistiksemme mahtavan sopraanon Jenni Lättilän, joka yhdessä kuoron kanssa esitti C. Francin teoksen Panis Angelicus ja A. Adamin Oi jouluyö.

Mestari-Laulajat ry oli Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n ja Suomen Mieskuoroliiton / Sulasolin jäsenyhdistys. Kuoronjäsenistöön kuului toimintavuoden lopussa 46 laulajaveljeä. Kuoron taloudellinen tilanne oli vakaa, kiitos onnistuneiden konserttien ja Rakennusmestarien Säätiön. Kuoron jäsenmaksu oli 50 euroa ja kannattavien jäsenten maksu 30 euroa. Kuoron kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsenet olivat vapautetut jäsenmaksusta.

Kuorolaisten puolisoiden ja ystävien avustava toiminta jatkui. Mestari-Ladyt huolehtivat Maija-Liisa Kuuselan johdolla kuoron konserttilippujen ovimyynnistä, kukkien jakamisesta ja kahvitarjoilusta Käpylän joulukonsertin väliajalla.

Esiintymiset, konsertit ym. tapahtumat 2016

Tammikuu
13.1. Lauluharjoitukset alkoivat
27.1. Kuoron hallituksen kokous RKL:n talossa
Maaliskuu
5.3. Helsingin Rakennusmestarit ja
-insinöörit 110 vuotta Finlandia-talossa
23.3. Kuoron hallituksen kokous RKL:n talossa
Huhtikuu
11.4. Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n kevätkokous Rakennusmestarien talossa
15.4. Kevätshow Amerikan raitilla Kaisaniemessä
20.4. Kuoron kevätkokous RKL:n talossa Toukokuu
5.–7.5. Kuoron kevätretki Vaasan kuorofestivaaleille
28.5. Helsingin rakennusmestarien ja -insinöörit AMK ry:n venekerhon 40-vuotisjuhla Kallioniemessä
Syyskuu
7.9. Kuoron hallitus RKL:n talossa
Lokakuu
5.10. Kuoron karaoke-ilta Kallioniemessä
10.10. Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n syyskokous Rakennusmestarien talolla
26.10. Kuoron hallituksen kokous RKL:n talossa
27.10. Helsingin Rakennusmestariveteraanien 40-vuotisjuhla
Ravintola Loisteessa Helsingissä
Marraskuu
5.11. 45. Pyhäinpäivän konsertti Temppeliaukion kirkossa
9.11. Kuoron syyskokous RKL:n toimitalossa
Joulukuu
17.12. Joulukonsertti Munkkivuoren kirkossa
22.12. Joulukonsertti Käpylän kirkossa


 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti