HELSINGIN RAKENNUSMESTARIVENEILIJÄT HRV RY

Vuosikertomus 2016

Hallitus ja toimihenkilöt
Kommodori: Niklas Enkvist
Kunniakommodori: Pauli Pesonen
Varakommodori: Timo Ruotsalainen
Rahastonhoitaja: Johanna Enkvist
Sihteeri: Jouni Hiltunen
Satamakapteeni: Ismo Laita
Hallituksen jäsenet
Kimmo Salo
Jouni Hiltunen
Jorma Lindström
Kaj Grönroos
Kirsi Rontu
Toiminnantarkastajat
Heikki Kylliäinen
Martti Kutvonen
Varatoiminnantarkastajat
Esa-Pekka Pennanen
Matti Nevalainen
Katsastuspäällikkö
Kimmo Salo

Vuosi oli Rakennusmestariveneilijät HRV ry:n 40. toimintavuosi. Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin torstaina 25.2. HRMY:n toimistolla. Veneilykauden ja Kallioniemen avajaiset ja lipunnosto pidettiin 7. toukokuuta.

Juhlavuoden kunniaksi yhdistys tuotti 40-vuotisjuhlajulkaisun jossa kerrottiin venekerhon toiminnasta.

28.5 vietettiin Kallioniemessä HRV:n 40-vuotisjuhlia. Tilaisuuteen osallistui toistasataa henkilöä. Paikalla oli runsaasti kerhomme jäseniä perheineen ja kutsuvieraita osallistui runsaslukuisesti mm. Merihaan venekerhosta. Ohjelma oli rennon mukavaa ja sitä riitti pitkin päivää. Meripelastusseuran edustajat Matosaaresta käväisivät juhlassamme veneellään, johon myös juhlaväki pääsi tutustumaan. Mestari-Laulajat kävivät esiintymässä ja juhlistamassa tilaisuuttamme. Illalla juhlakansaa viihdytti vielä trubaduuri.

Erityiskiitos kuuluu juhlatoimikunnalle, joka oli järjestänyt mieleen painuvat juhlat. HRV kiittää myös Rakennusmestarien Säätiötä sekä yhdistystä avustuksesta, joka osaltaan mahdollisti juhlat. Tapahtumaa tukivat myös useat rakennusalan yritykset.

Kausi päätettiin syyskokoukseen 20.10.

Jäsenien merkkipäiviä muistettiin toimintavuonna. Seuran historian ensimmäiseksi kunniajäseneksi nimitettiin Hannu Marttila. Hannun ansioksi luettiin lukemattomat ja pyyteettömät talkootunnit, jotka hän on tehnyt kerhomme eteen.

Kallioniemen (osin myös laitureiden) kunnostustalkoita pidettiin keväällä sekä syksyllä kahtena lauantaipäivänä.

Kuluvan kauden aikana laitureita kunnostettiin erillistalkoilla mm. kiinnityskettinkien kunnostamisella, venepuomien korjauksilla sekä asentamalla kokonaan uusi pitkä venepuomi. Lisäksi kulkureitti messiltä laitureille uusittiin kokonaan. Kulkureitille rakennettiin myös kaiteet turvallisuutta parantamaan. HRV:n hallitus kiittää Rakennusmestarien Säätiötä sen myöntämästä toiminta-avustuksesta, joka mahdollisti korjaus-/kunnostamistoimet.

Perinteinen juhannuksen vastaanotto Kallioniemessä keräsi tänäkin vuonna jäseniä yhteiseen juhlaan. Yhteistoiminta Merihaan Veneseuran kanssa jatkui Onaksen saaritukikohdassa, jossa monena viikonloppuna veneemme vierailivat. Elokuun lopussa vietettiin Onaksessa perinteistä viikonloppua MVS:n järjestämillä "silakkafestareilla" / Small Ship Race tapahtumalla. HRV:stä mukana oli kaksi venettä. Meiltä oli myös edustus Onaksen syystalkoissa.

Kerhomme purjeveneet s/y Junnu (J80) ja s/y Catchup (Ridas 35) osallistuivat myös nk. Itäsyndikaatin ranking-sarjaan, jossa tuli myös menestystä, veneidemme saavuttaessa peräti podium-sijoituksia. Miehistöön osallistui HRV:n jäseniä useasta eri venekunnasta.

Monet seuran venekunnat tekivät pitempiä matkoja kesällä ja HRV:n veneiden perälippuja liehui Helsingin lähivesien lisäksi mm. Hangossa, Turussa, Maarianhaminassa, Tukholmassa, Visbyssä ja usein myös Tallinnassa.

Yövartiointi jatkui satamassamme veneilykauden loppuun asti. Yövartioinnit sujuivat ilman häiriöitä.

Vuonna 2016 uusia jäseniä liittyi kerhoomme kolme, eroilmoituksia tuli kaksi. Jäsenmäärä oli vuoden 2016 lopussa 63.

Veneilykaudella 2016 laitureissamme oli 11 purjevenettä ja 12 moottorivenettä. Kaikki satamassa olevat veneemme (yhtä lukuun ottamatta) katsastettiin seuramme omien katsastajien voimin touko- ja kesäkuussa. Runkokatsastukset tehtiin talkoiden yhteydessä huhtikuussa.

HRV ry:n hallitus kokoontui kuluvan kauden aikana kymmenen kertaa.

Hallitus kiittää jäsenistöä aktiivisesta veneilykaudesta sekä satamamme ja Kallioniemen eteen tehdyistä talkootunneista. Hallitus kiittää Kallioniemen isännistöä ja Tuula Halosta hyvästä yhteistyöstä kuluneena vuotena.

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti