NUORTEN KERHO

Toimintakertomus 2015

HRMY:n Nuorten Kerho on ollut toiminnassa muutaman vuoden. Kerhon tavoitteena on saada nuoria kiinnostumaan yhdistyksen toiminnasta ja saada luotua hyvä väylä nuorille tiedonsaantiin ammattiin ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Kohteena ovat opiskelijat, vastavalmistuneet ja jo työelämässä olevat nuoret ikäluokassa noin 18 - 35-vuotiaat, kuitenkaan ketään pois sulkematta.

Nuorten Kerho on järjestänyt erilaisia tapahtumia, kuten värikuulasotaa, curlingia, mikroautoilua. Tapahtumissa on käynyt vaihtelevasti nuoria. Suuri osa kävijöistä on vakiintunutta ja aina mukaan on tullut myös muutama uusi nuori mukaan. Tapahtumien osallistujamäärä on ollut 15-20 henkilöä, joka on ollut myös kävijämäärätavoite. Kyseisen kokoiselle ryhmälle on vielä suhteellisen helppo järjestää nuoria kiinnostavia tapahtumia.

Jo järjestetyissä tapahtumissa on huomattu nuoria, varsinkin opiskelijoita, kiinnostavan jo työelämässä olevien kanssa keskustelu tulevaisuudesta ja työelämään asettumisesta. Tapahtumat ovat oiva tilaisuus vapaamuotoiselle keskustelulle eri aiheista. Lisäksi tapahtumissa on mukava vaihtaa kuulumisia muiden samoissa työtehtävissä olevien kanssa ja nähdä vanhoja opiskelukavereita.

Tapahtumien järjestämisessä on keskitytty tekemään nuoria kiinnostavia asioita ja kokeiltu myös erikoisimpia lajeja, joita ei normaalisti omalla kaveriporukalla ehkä tule kokeilleeksi. Esimerkiksi curling ja ammuntarata saivat erittäin positiivisen vastaanoton. Tapahtumien järjestämisessä otetaan huomioon myös kävijöiden toiveet. Toimintaa kehitetään jatkossa toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan.

16.10.2015 pidettiin avajaiset Rakennusmestarien talon 3. kerroksen kerhotiloissa. Nuoret olivat erittäin kiinnostuneilta tilan käyttömahdollisuuksista. Tilassa on toimivat audiovisuaaliset laitteet, joiden kautta katsottiin urheilua myös avajaisissa. Tavoitteena on saada myös nuorille mahdollisuus järjestää tilaisuuksiaan kerhotilassa. Samalla nousee myös tilan käyttöaste.

Tavoitteena on järjestää vuosittain noin neljä erikokoista ja erilaista tapahtumaa. Nuoria houkutellaan mukaan toimintaa kouluihin tehtävillä käynneillä sekä rohkaisemalla tapahtumissa käyviä kutsumaan ammattiystäviänsä mukaan. Työ vaatii aikaa, mutta toiminnan ensimmäiset vuodet ovat osoittaneet, että oikealla tiellä ollaan.

Vuoden 2015 tapahtumissa huomattiin, että tapahtumia odotetaan innolla ja jokaisessa tapahtumassa kysellään jo mitä seuraavaksi ja milloin. Osa osallistujista on jo saatu vakiinnutettua. Joka kerta on myös ollut muutama uusi kasvo mukana.

Nuorten Kerho vetäjänä toimii Tommi Peuhkuri.
 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti