MESTARI-LAULAJAT ry

Toimintakertomus 2015

Mieskuoro Mestari-Laulajat ry täytti 100 vuotta 4.11.2015. Juhlavuoden päätapahtumat olivat juhlakonsertti maaliskuussa ja Amerikan-matka kesäkuussa.

Satavuotiskonsertti järjestettiin 28.3. Helsingin yliopiston juhlasalissa ja sen jälkeen juhlakaronkka G18-kokoustiloissa. Yhdysvalloissa käytiin New Yorkissa ja pidettiin kaksi konserttia Floridassa: 6.6. Lantanan Suomi Talossa ja 7.6. Lake Worthin Kerhotalossa.

Kuoron 100-vuotista taivalta juhlistettiin myös valokuvanäyttelyllä, joka oli esillä yliopiston aulassa, 100-vuotishistoriikillä, juhla- logolla, pinssillä, tarralla ja ansiomerkkien uudistamisella. Myös esiintymisasuja kohennettiin ja juhlakonsertista tuotettiin DVD-taltiointi.

Kuoro esiintyi huhtikuussa Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n kevätkokouksessa Rakennusmestarien talolla, jossa oli esillä myös Mestari-Laulajien valokuvanäyttely. Elokuussa vierailtiin puolisoiden kanssa kunniapuheenjohtaja Risto Louhoksen kotona Veikkolan Kukkumäessä. Lokakuussa esiinnyttiin Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n syyskokouksessa ja järjestettiin jo 44. Pyhäinpäivän konsertti Temppeliaukion kirkossa. Kuoro esiintyi RKL:n 110-vuotisjuhlassa Kansallisteatterissa 8.11. ja piti syyskokouksensa 18.11. RKL:n toimitalossa Pasilassa. Joulukonsertteja järjestettiin kaksi: 19.12. Mikael Agricolan kirkossa, jossa solistina oli baritoni Tommi Hakala ja 22.12. Käpylän kirkossa, jossa solistina oli sopraano Johanna Tuomi.

Kuoron kevätlaulukausi alkoi 7.1. harjoituksilla ja päättyi 27.5. Syyslaulukausi alkoi 26.8. ja päättyy viimeiseen joulukonserttiin. Vakituiset harjoitukset pidettiin keskiviikkoisin kello 17.30 - 19.30 RKL:n toimitalossa Länsi-Pasilassa. Kuoron laulunjohtajana toimi Director musices Märt Ratassepp.

Perinteiset mieskuorolaulut säilyivät edelleen kuoron ohjelmiston runkona. Kirkkokonserttien hyvän tason ylläpitämiseksi hengellisen musiikin osuus harjoituksissa oli merkittävä. Myös viihteellinen musiikki huomioitiin ohjelmistovalinnoissa. Mieskuoroliiton merkkisuorituksiin tähtäävien laulujen harjoittelua jatkettiin. Maaliskuussa järjestettiin Mieskuoroliiton peruslaulumerkin suoritustilaisuus, jossa kahdeksan kuorolaista läpäisi vaativan testin.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana oli Hannu Ahokanto, varapuheenjohtajana Jouko Kuusela, isäntänä Matti Koivula. Muut hallituksen jäsenet olivat: Ari Anttonen, Sauli Helenius, Jorma Honkaniemi, Esa-Pekka Pennanen, Johannes Planting, Iiro Rannema, Heikki Svenn ja Raimo Vankalo. Hallitus kokoontui neljä kertaa.

Kuoro oli Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n ja Suomen Mieskuoroliiton jäsenyhdistys. Mestari-Laulajat ry:n jäsenistöön kuului 54 laulajaveljeä. Vuoden aikana kuoroon liittyi kolme uutta jäsentä. Jäsenmaksu oli 50 euroa. Kuoron kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsenet olivat vapautetut jäsenmaksusta. Kuorolaisten puolisoiden ja ystävien avustava toiminta jatkui. "Mestari-Ladyt" huolehtivat kuoron konserttilippujen ovimyynnistä ja tarvittaessa kahvitarjoilusta.

 

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti