KULTTUURI- JA PERINNEKERHO

Toimintakertomus 2014

Vuonna 1964 perustettu Taidekerho toimii nykyisin Helsingin Rakennusmestarien Kulttuuri- ja perinnekerho (Hels. RKM-KUPE) nimisenä. Tavoitteena on saada enemmän kulttuurin ja perinteen harrastajia mukaan varsinaisten taiteilijoiden lisäksi osallistumaan kerhon toimintaan.

Jokainen Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK:n jäsen on myös kerhon jäsen. Kerho ei peri jäsenmaksua vaan saa vuotuisen toiminta-avustuksen Yhdistykseltä/Rakennusmestarien Säätiöltä. Pidemmillä ja kalliimmilla retkillä osanottajilta on kerätty retkikohtaisesti päätetty ”omakustannusosuus”.

Yleensä kaikissa näyttelyissä, museoissa ym. meillä on ollut asiantunteva opastus jonka ansiosta on pystytty saamaan irti näkemästämme paljon enemmän kuin yksityisesti tutustuen.

Vuonna 2014 kerhon puheenjohtajana toimi Heikki Autio, varapuheenjohtajana Harri Holopainen ja sihteerinä Anna-Riitta Kallinen, muina hallituksen jäseninä Raimo Järvelä, Eino Menlös ja Martti Saarinen.

• Maaliskuussa 8.3 tehtiin teatteriretki Tampereelle ”Jatkuvaa kasvua” -näytelmää katsomaan Tampereen teatteriin.
• Heinäkuussa 13.7 osallistuttiin yhdistyksen ja HeRIA:n järjestämään retkeen Heinolan kesäteatteriin, jossa nähtiin näytelmä "Ilmasta rahaa".
• Elokuussa 2.8 järjestettiin retki Hamina-tattoo konserttiin
• Lokakuussa 25.10 järjestettiin opastettu taidenäyttelykäynti Sibelius ja taiteen maailma -näyttelyyn Ateneumissa.
• Marraskuussa 10.11 kerhon jäsenet osallistuivat yhdistyksen järjestämään "Miten menestyä vaivatta liike-elämässä" -teatteriesitykseen Helsingin Kaupunginteatterissa
• Joulukuussa 15.12 vietettiin pikkujoulua yhdessä Rakennusmestariveteraanien kanssa.
• Kerhon jäsenet kävivät kuuntelemassa Mestari-Laulajien joulukonsertteja.

Kerhon vuosikokous pidettiin lokakuussa ja käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja valittiin v. 2015 toimihenkilöt. Hallituksen kokouksia pidettiin v. 2014 viisi kertaa.

Helsingin Rakennusmestarien Kulttuuri ja -perinnekerhon hallituksen jäsen Raimo Järvelä toimi v. 2014 RKL:n Kulttuuri- ja perinnetoimikunnassa (RKL-KUPE) jäsenenä.

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti