MESTARI-LAULAJAT ry

Toimintakertomus 2014

Mieskuoro Mestari-Laulajat ry:n 99. toimintavuonna ylläpidettiin jäsenten kuorolauluharrastusta, järjestettiin konsertteja ja muita esiintymistilaisuuksia sekä osallistuttiin rakennusmestarijärjestöjen tilaisuuksiin. Lisäksi käynnistettiin kuoron kehittäminen ja uudistaminen sekä panostettiin jäsenrekrytointiin.

Kuoron kevätlaulukausi alkoi keskiviikkona 8.1.2014 harjoituksilla ja päättyi 21.5. Syyslaulukausi alkoi 27.8. ja päättyi viimeiseen joulukonserttiin. Viimeinen vakioharjoitus oli 17.12.2014. Vakituiset harjoitukset olivat keskiviikkoiltaisin RKL:n toimitalossa Länsi-Pasilassa, Helsingissä. Kuoro oli Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n ja Suomen Mieskuoroliiton jäsen.

Toimintavuoden kohokohta oli osallistuminen Aurinkorannikon Rakentajain yhdistyksen 25-vuotisjuhlaan Espanjan Fuengirolassa 4.4.2014. Lisäksi kuoro piti kaupungissa yleisen konsertin 5.4. Lisäksi tehtiin yhdessä isäntien kanssa Andalusian ekskursio. Kohteina olivat Sevilla, Cadiz ja Jerez, jossa perehdyttiin kuuluisan sherryn valmistukseen Tio Pepen viinitilalla.

Perinteiset mieskuorolaulut säilyivät edelleen kuoron ohjelmiston runkona. Kirkkokonserttien hyvän tason ylläpitämiseksi hengellisen musiikin osuus harjoituksissa oli merkittävä. Myös viihteellinen musiikki huomioitiin ohjelmistovalinnoissa. Mieskuoroliiton merkkisuorituksiin tähtäävien laulujen harjoittelua jatkettiin perusmerkkilaulukirjaa hyödyntäen.

Mestari-Laulajat ry:n jäsenistöön kuului 54 laulajaveljeä. Jäsenmaksu oli 50 euroa. Kuoron kunniapuheenjohtaja Risto Louhos ja kunniajäsen Matti Ylitalo olivat vapautetut jäsenmaksusta.

Yhdistyksen puheenjohtajana oli Hannu Ahokanto, varapuheenjohtajana Jouko Kuusela, isäntänä Matti Koivula. Muut hallituksen jäsenet olivat: Ari Anttonen, Sauli Helenius, Jorma Honkaniemi, Esa-Pekka Pennanen, Johannes Planting, Iiro Rannema, Heikki Svenn ja Raimo Vankalo. Hallitus kokoontui neljä kertaa.

Kuoron laulunjohtajana toimi Director musices Märt Ratassepp. Muina toimihenkilöinä olivat sihteeri Matti Terho, tiedotussihteeri Eino Uikkanen, nuotiston hoitaja Ismo Patrikainen ja rahastonhoitaja Yrjö Liimatainen, joka toimi myös arkistonhoitajana.

Äänten valvojina olivat I tenorista Pertti Kosonen ja Heikki Svenn, II tenorista Esko Niemi ja Erkki Saarits, I bassosta Pentti Koskinen ja Kari Ryöti ja II bassosta Raimo Vankalo ja Arvo Mähönen.

Musiikkilautakuntaan kuuluivat: Märt Ratassepp (puh. joht.), I tenorista Pertti Kosonen ja Iiro Rannema, II tenorista Esko Niemi ja Erkki Saarits, I bassosta Timo Dahl ja Kari Ryöti ja II bassosta Jukka Arovirta ja Arvo Mähönen. Järjestelytoimikuntaa johti isäntä, joka valitsi aina tarpeen mukaan toimikuntaan vähintään neljä jäsentä, yhden joka stemmasta.

Kuoron taloudellinen tilanne oli vakaa ja tulos lähes talousarvon mukainen. Konserttituotot olivat edellisen vuoden tasoa. Rakennusmestarien Säätiö tuki kuoroa merkittävästi. Kuoron toiminnantarkastajina olivat Pentti Koskinen ja Eero Utunen.

Hallituksen asettama 100-vuotisjuhlatoimikunta valmisteli vuoden 2015 suunnitelman ja budjetin hallitukselle, joka hyväksyi ne syyskuussa. Suunnitelmaan sisältyivät mm. juhlakonsertti Helsingin yliopiston juhlasalissa maaliskuussa ja Amerikanmatka kesäkuussa.

Esiintymiset, konsertit ym. tapahtumat 2014


Tammikuu
• Konsertti Kuusikodissa Espoon Nupurissa 26.1.

Helmikuu
• ”Kuorosodan” finaali ravintola Nyyrikissä 8.2.
• Laulajaveli Eero Stillin 80-vuotispäivillä 22.2.

Maaliskuu
• Laululeiri RKL:n kokoustilassa 22.3.

Huhtikuu
• Espanjan-matka 3.–8.4. Juhla, konsertti ja retki
• Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n kevätkokous 14.4.
• Kuoron kevätkokous ravintola Nyyrikissä 16.4.

Lokakuu
• Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n syyskokous 13.10.

Marraskuu
• 43. pyhäinpäivän konsertti Temppeliaukion kirkossa 1.11.
• Kuoron syyskokous RKL:n toimitalossa 12.11.

Joulukuu
• Joulukonsertit Käpylän kirkossa 13.12. solistina Johanna Tuomi ja Agricolan kirkossa 22.12. solistina Jaakko Ryhänen

Mestari-Ladyt
Kuorolaisten puolisoiden ja ystävien avustava toiminta jatkui. Mestari-Ladyt huolehtivat Kirsti Mettälän johdolla kuoron konserttilippujen ovimyynnistä ja tarvittaessa kahvitarjoilusta.

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti