Kunniapuheenjohtaja – hyvät ammattisisaret ja -veljet YHDESSÄ ETEENPÄIN

Kun katsoo taaksepäin, tuntuu kuin olisin eilen aloittanut matkani HRMY:n hallituksessa. Kahdeksan vuotta on mennyt kuin siivillä – kahdeksan kautta hallituksessa joista neljä vuotta puheenjohtajana. Kivaa on ollut ja paljon on matkaan mahtunut.

Työn ja perheen lisäksi jatkossa oman henkilökohtaisen kalenterini täyttää melko mukavasti RKL:n puheenjohtajan tehtävät. Haasteet ovat aika lailla samat liitossa kuin yhdistyksessä, mittakaava vain on hieman toinen.

Itse olen aina uskonut vahvasti niin liiton kuin yhdistysten kykyyn vaikuttaa positiivisesti meidän ammattilaisten arkeen. Toimintaympäristössämme on paljon muuttuvia tekijöitä, yksin jäisimme aika lailla orpolapsen asemaan. Yhdessä meissä on voimaa ja vaikuttavuutta.

Väitän, että meissä yksilöissä ja yhteisöissä on paljon käyttämätöntä osaamispotentiaalia ja energiaa. Menestys koostuu pienistä asioista. Aktiivisille ja toimeliaille ihmisille on aina tilaa. Pidetään Helsingin yhdistystoiminta aina vireänä ja aktiivisena, näin kaikki voittavat.

Ammattitaitoa jaossa

Liittomme aktiivinen ote kouluttaa ja järjestää yhteisiä kohtaamisia auttaa meitä kaikkia rakentamaan entistä paremmin ja tuottamaan uusia menestystarinoita rakentamisen arkeen. Yhdistyksen koulutuksissa ja kohtaamisissa taas kykenemme reagoimaan nopeasti paikallisiin haasteisiin ja tapaamme tuttuja kentältä.

Varsinkin tänään tarvitsemme uutta kasvuvirtaa ja rohkeutta tuottaa uutta rakennustyömaille niin isoihin kuin pienempiin hankkeisiin. Ajankohtaiset koulutuksemme ja hyvät opettajat ovat keskiössä tulkitessa paremmin ja käytännönläheisimmin modernin aikamme haasteita.

Isossa kuvassa RKL vaikuttaa meihin jokaisen rakennusmestarin ja insinöörin arkeen vaikuttamalla lainsäädäntöön ja vallitseviin normeihin sekä asetuksiin. Tämä aktiivinen ote vallan käytävillä on yksi RKL:n voimakkaimmista eduistamme. Harmi vain, että kaikki rakennusalan ammattilaiset eivät sitä kentällä havaitse, vaan pitävät sitä saavutettuna etuna.

Onneksi yhteisöllisyys kuitenkin näkyy hienosti meidän yhdistyksen kokouksissa ja kohtaamisissa. Valtakunnallisissa tapahtumissa taas tapaamme ammattiveljiä kautta maan; ”parannamme maailmaa” ja solmimme elinikäisiä ystävyyssuhteita.

Ilman paikallisten yhdistysten aikaansa uhraavia luottamushenkilöitä ei rakennusmestarihenki olisi enää voimissaan. Haluankin vilpittömästi kiittää kaikkia yhdistyksemme jäseniä, niin senioreita kuin nuoria, kaikesta kokemastani.

Tänään valitsemme uusia jäseniä hallitukseen, jonka lisäksi puheenjohtajan nuija vaihtaa osoitetta. Nykyisessä hallituksessa on edustettuna hyvä sekoitus nuoria ja vanhempia jäseniä. Toivon, että jatkossakin hallituksessa vastuuta jaetaan tasaisesti kaikille ikäryhmille. Joskus olisi mukava myös löytää järjestötoiminnasta innostunut nainen hallitustyöskentelyyn mukaan. Jätetään se tehtävä vaikka näille nuorille herroille hallituksessa, mikäli salista ei vapaaehtoista löydy heti.

Kaiken kaikkiaan meillä onkin mielenkiintoinen vuosi edessä, kun ensi vuonna RKL:n peruskiven muuraamisesta tulee kuluneeksi peräti 110 vuotta. Yhdistyksellämme on kunnia järjestää syksyn liittokokous 2015 ja 110-juhla Helsingissä yhdessä keskusliiton kanssa.

Näillä ajatuksilla haluan kiittää kaikkia teitä arvon ammattikollegat. Arvostan suuresti yhdessä tekemää matkaamme. Olen oppinut matkani aikana paljon, toivottavasti myös me kaikki olemme oppineet näiden vuosien aikana.

Muistakaamme, että rakentaminen, varsinkaan korjausrakentaminen, ei lopu koskaan. Niin kauan kuin rakennetaankin, päteviä rakennusmestareita ja -insinöörejä tarvitaan aina.

Puheenjohtaja
Ari Autio

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti