Puheenjohtajan palsta

Tätä kirjoittaessani odotetaan eteläiseen Suomeen talven ensimmäistä lumisadetta. Yleensä ensi lunta odotetaan innolla. Se tuo kaivattua valoa syksyn pimeyteen sekä mahdollisuuden aloittaa talviset harrastukset.

Samalla innolla olen myös itse odottanut eduskunnan päätöstä maankäyttö- ja rakennuslain sekä asuntokauppalain 7 luvun 7 § muuttamisesta tai esitystä oikeastaan sen uudelleen valmistelusta ympäristöministeriössä. Epäkohdat, vastaavan työjohtajan kelpoisuusvaatimuksesta erittäin vaativassa työnjohtotehtävässä sekä pääsuunnittelijan kelpoisuusvaatimuksesta rakennushankkeen vaativimman suunnittelijan kelpoisuusvaatimuksen mukaisesti, tulisi korjata. Toivottavasti asiantuntemus ympäristövaliokunnassa ja perustuslakivaliokunnassa riittää palauttamaan lakiesitykset ympäristöministeriön virkamiesten uudelleen valmisteltaviksi sekä ymmärtämään kentällä vallitsevan tilanteen. RKL on loistavasti pyrkinyt vaikuttamaan lausunnoillaan ja kuulemistilaisuuksissa hyvillä esityksillä lain valmistelijoihin yhteistyössä muiden yhteistyöjärjestöjen kanssa. Eli toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Vuoden alussa aloittavan yhdistyksen uudessa hallituksessa vaihtui vain yksi  jäsen. Timo Rissasen tilalle tulee Niilo Hämäläinen. Niilo on nuoremman polven edustaja ja tuo varmasti hallitustyöskentelyssä esille nuorten mestarien ajatuksia ja toiveita. Timolle kiitos kahden vuoden työskentelystä hallituksessa. Jatkossa Timo nähdään varmasti ainakin mestari-illoissa hakemassa aktiivisena ampujana yhdistyksen mestaruuskilpailujen mitalejaan.

Itselläni alkaa viimeinen vuosi yhdistyksen puheenjohtajana. Valintani liittokokouksessa keskusliiton puheenjohtajaksi vaatii varmasti runsaasti aikaa tulevana vuotena. Ensi vuoden aikana tulenkin jakamaan vastuuta yhdistyksen varapuheenjohtajille. Toivottavasti heistä toinen on myös yhdistyksen tuleva  puheenjohtaja. Yhdistyksen puheenjohtajan tehtävien ja rutiinien opettelu on hyvä aloittaa mahdollisimman varhain. Toki on muistettava, että puheenjohtajan valitsee aikanaan yhdistyksen syyskokous.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Ari Autio
Puheenjohtaja
 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti