HIIHTO- JA YLEISURHEILUJAOSTO

TOIMINTAKERTOMUS 2013

Hiihto- ja yleisurheilujaoston tehtävänä on huolehtia yhdistyksen jäsenten hiihdon, maastojuoksun ja yleisurheilun kilpailutoiminnan järjestämisestä yhdistyksen jäsenille sekä harrastustoiminnan ylläpitämisestä. Hiihto- ja yleisurheilujaostoon vuonna 2013 kuuluivat: Raimo Hartonen puheenjohta ja ja sihteeri, Ilkka Wastimo, Jaakko Virtanen, Kalevi Vartiainen, Esko Kuoksa ja Åke Lund.

RKL-SM-hiihdot pidettiin 17.-18.3. Tampereella Kaupin urheilupuistossa perinteisellä hiihtotavalla. Aiemmasta kilpailuohjelmasta poikettiin kokeiluluonteisesti siten, että viesti hiihdettiin nyt parisprinttinä. Kilpailijamäärä oli kaikkien aikojen pienin. Helsingin yhdistyksestäkin oli ainoastaan kuusi kilpailijaa. Parhaiten menestyi M70-sarjassa kilpaileva Esko Kuoksa joka oli sprintissä pronssilla ja 3 km matkalla hopealla. Myös Risto Jokiniemi saavutti sprintissä hopeaa. Sprinttiviestissä M65-sarjassa Ilkka Wastimo ja Kalevi Vikman saavuttivat pronssia.

Yhdistyksen hiihtomestaruuskilpailut pidettiin Paloheinän ladulla 5.2 vapaalla hiihtotavalla ja 12.2 perinteisellä hiihtotavalla. Osallistujamäärät olivat ilahduttavasti nousseet viime vuosista oleellisesti. Vapaalla hiihtotavalla hiihti 15 ja perinteisellä hiihtotavalla 16 kilpailijaa.

RKL:n kesäpäivät pidettiin 17.-18.8 Porissa. Niiden yhteydessä kilpailtiin maastojuoksussa ja yleisurheilussa liiton mestaruuksista. Yhdistyksestämme oli mukana yhteensä 7 kilpailijaa. Maastojuoksun M65-sarjan voitti Raimo Hartonen kilpailujen nopeimmalla ajalla. Muut mitalistimme olivat M70 Esko Kuoksa hopeaa, Jaakko Virtanen hopeaa ja M65 Ilkka Wastimo pronssia.

Yleisurheilussa 1000 m juoksussa Raimo Hartonen saavutti kilpailujen nopeimman ajan. Muut mitalistit M40 Aki Airusalo 100 m pronssia, pituus kultaa, kuula hopeaa. M60 Raimo Hartonen 60 m pronssia ja M65 kuula hopeaa. M60 Ilkka Wastimo 1000 m hopeaa. M70 Esko Kuoksa 60 m pronssia, 1000 m hopeaa. M70 Jaakko Virtanen 60 m ja pituus hopeaa. M70 Veikko Luode pituus ja kuula pronssia. M75 Kalevi Hänninen 1000 m pronssia.

Kilpailijoiden vähäisyyden johdosta järjestäjät yhdistivät sarjoja oman harkintansa mukaisesti niin, että sama henkilö kilpaili eri lajeissa eri sarjoissa. Tätä järjestäjien menettelyä kohtaan esitimme suullisen protestin, sillä mielestämme kilpailijoiden tulee tietää ilmoittautuessaan missä sarjassa kilpailee.

Yhdistyksen maastojuoksut juostiin Pirkkolan pururadalla. Keväällä juostiin 25.4. Juoksijoita oli 9 ja syksyllä 5.9 osallistujia oli 10. Viime vuosina kilpailijoiden määrä on vakiintunut noin 10 juoksijaan.

Yleisurheilumestaruuskilpailut pidettiin 29.8 Vuosaaren kentällä. Lajeina oli 100 m, 1500 m, pituus ja kuula. Osallistujia oli 12 ja lajisuorituksia oli 32, jossa oli lisäystä edelliseen vuoteen kolme.

Lassen pyttyjen saajat olivat: Esko Kuoksa hiihto, Raimo Hartonen maastojuoksu, Jaakko Virtanen yleisurheilu. Esko Kuoksa voitti jaoston pistekilpailun, jonka lajeina oli hiihto, maastojuoksu ja yleisurheilu.
 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti