KULTTUURI- JA PERINNEKERHO

TOIMINTAKERTOMUS 2013

Vuonna 1964 perustettu Taidekerho toimii nykyisin Helsingin Rakennusmestarien Kulttuuri- ja perinnekerho (Hels. RKM-KUPE) nimisenä. Tavoitteena on saada enemmän kulttuurin ja perinteen harrastajia mukaan varsinaisten taiteilijoiden lisäksi osallistumaan kerhon toimintaan.

Jokainen Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK:n jäsen on myös kerhon jäsen. Kerho ei peri jäsenmaksua, vaan saa vuotuisen toiminta-avustuksen yhdistykseltä / Rakennusmestarien Säätiöltä. Pidemmillä ja kalliimmilla retkillä osanottajilta on kerätty retkikohtaisesti päätetty ”omakustannusosuus”. Aveceilta on peritty kokonaan kustannusten mukainen maksu, joten tukiosuutta ei ole heidän kustannuksiinsa käytetty. Yleensä kaikissa näyttelyissä, museoissa ym. on ollut asiantunteva opastus, jolloin käynneistä on pystytty saamaan irti paljon enemmän kuin yksityisesti tutustuen.

Vuonna 2013 kerhon puheenjohtajana toimi Heikki Autio, varapuheenjohtajana Harri Holopainen ja sihteerinä Anna-Riitta Kallinen. Muut johtokunnan jäsenet olivat Raimo Järvelä, Eino Menlös ja Martti Saarinen.

Tammikuussa järjestettiin teatterimatka Tampereelle 19.1 LIZ-näytelmään.
Maaliskuussa tutustuttiin 14.3 opastetulla käynnillä Eero Järnefelt-näyttelyyn Ateneumissa.
Huhtikuussa tutustuttiin 13.4 Suomen Ilmailumuseoon
Syyskuussa tehtiin retki 3-5.9 yhdessä Rakennusmestariveteraanien kanssa Suomalaisten rakentajien Viipuriin.
Lokakuussa 12.10 osallistuttiin Valoa Ikkunassa -konserttiin yhdessä Rakennusmestariveteraanien kanssa, sekä tutustuttiin Järven lumo -näyttelyyn Ateneumissa 26.10.
Marraskuussa järjestettiin yhdessä HeRIA:n kanssa viinikurssi 27.11.
Joulukuussa vietettiin pikkujoulua 16.12 yhdessä Rakennusmestariveteraanien kanssa ja kerhon jäsenet kävivät kuuntelemassa Mestari-Laulajien joulukonsertteja.

Näiden KUPE:n omien tapahtumien lisäksi osallistuttiin yhdistyksen järjestämiin kulttuuritapahtumiin, joita oli useita vuonna 2013.

Kerhon vuosikokous pidettiin lokakuussa 14.10. Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja valittiin vuoden 2013 toimihenkilöt. Hallituksen kokouksia pidettiin vuonna 2013 kolme kertaa.

Helsingin Rakennusmestarien Kulttuuri- ja perinnekerhon edustajana Raimo Järvelä toimi vuonna 2013 RKL:n Kulttuuri- ja perinnetoimikunnassa (RKL-KUPE) jäsenenä
 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti