MESTARI-LAULAJAT ry

TOIMINTAKERTOMUS 2013

Mieskuoro Mestari-Laulajat -kuoron 98. toimintavuonna ylläpidettiin jäsenten kuorolauluharrastusta, järjestettiin konsertteja ja muita esiintymistilaisuuksia sekä osallistuttiin rakennusmestarijärjestöjen tilaisuuksiin.

Kuoron kevätlaulukausi alkoi keskiviikkona 16.1.2013 harjoituksilla ja päättyi Sveitsin matkaan kesäkuun alussa. Syyslaulukausi alkoi 28.8. ja päättyi viimeiseen joulukonserttiin 19.12. Viimeinen vakioharjoitus pidettiin 18.12.2013. Vakituiset harjoitukset pidettiin perinteisesti keskiviikkoisin alkaen kello 17.30 – 19.30 RKL:n toimitalossa Länsi-Pasilassa, Helsingissä.

Kuoro oli Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n ja Suomen Mieskuoroliiton / SULASOLin jäsen.

Perinteiset mieskuorolaulut säilyivät edelleen kuoron ohjelmiston runkona. Kirkkokonserttien hyvän tason ylläpitämiseksi hengellisen musiikin osuus harjoituksissa oli merkittävä. Myös viihteellinen musiikki huomioitiin ohjelmistovalinnoissa.

Toimintavuoden kohokohta oli konserttimatka Sveitsiin 31.5. – 7.6. Kuoro esiintyi marsalkka Mannerheimin muistotilaisuudessa (Mannerheim Feier) Montreux’ssa sekä piti kaksi konserttia, toisen Bernissä ja toisen Baselissa. Matkaan osallistui 31 laulajaa ja 17 seuralaista. Kuoroa johti Mannerheim-tilaisuudessa Pauli Ahvenainen ja konserteissa Märt Ratassepp. Ohjelmajärjestelyistä vastasi Suomen ystävät Sveitsissä SVFF.

Mieskuoroliiton merkkisuorituksiin tähtäävien laulujen harjoittelua jatkettiin. Perusmerkkilaulukirjan lähes kaikki laulut on jo käyty harjoituksissa läpi, joten osaamisen vaatimustaso voi olla suhteellisen helposti saavutettavissa.

Mestari-Laulajat ry:n jäsenistöön kuului 52 laulajaveljeä. Jäsenmaksu oli 50 euroa. Kuoron kunniapuheenjohtaja Risto Louhos ja kunniajäsenet Matti Ylitalo olivat vapautetut jäsenmaksusta.

Yhdistyksen puheenjohtajana oli Hannu Ahokanto, varapuheenjohtajana Jouko Kuusela, isäntänä Matti Koivula. Muut hallituksen jäsenet olivat: Kaj Eklund, Sauli Helenius, Jorma Honkaniemi, Ossi Laurila, Esko Niemi, Esa-Pekka Pennanen, Heikki Svenn ja Raimo Vankalo. Hallitus kokoontui neljä kertaa.

Kuoron laulunjohtajana toimi Director musices Märt Ratassepp. Muina toimihenkilöinä olivat sihteeri Matti Terho, tiedotussihteeri Eino Uikkanen, nuotiston hoitaja Ismo Patrikainen ja rahastonhoitaja Yrjö Liimatainen, joka toimi myös arkistonhoitajana. Äänten valvojina olivat I tenorista Pertti Kosonen ja Heikki Svenn, II tenorista Esko Niemi ja Erkki Saarits, I bassosta Pentti Koskinen ja Kari Ryöti ja II bassosta Raimo Vankalo ja Arvo Mähönen. Musiikkilautakuntaan kuuluivat: Märt Ratassepp (puh. joht.), I tenorista Pertti Kosonen ja Iiro Rannema, II tenorista Esko Niemi, Erkki Saarits, I bassosta Timo Dahl, Kari Ryöti ja II bassosta Jukka Arovirta, Arvo Mähönen. Järjestelytoimikuntaa johti isäntä, joka valitsi aina tarpeen mukaan toimikuntaan vähintään neljä jäsentä, yhden joka stemmasta.

Kuoron taloudellinen tilanne oli vakaa ja tulos lähes talousarvon mukainen. Konserttituotot olivat lähes edellisen vuoden tasoa. Rakennusmestarien Säätiö tuki kuoroa merkittävästi. Kuoron toiminnantarkastajina olivat Pentti Koskinen ja Eero Utunen.

Aurinkorannikon rakentajat ry:n 25-vuotisjuhlaan liittyvän Espanjanmatkan 4/2014 valmistelu aloitettiin kesän lopulla. Kuoron 100-vuotisjuhlatapahtumien (2015) valmistelut käynnistettiin syksyllä asettamalla juhlatoimikunta.

Esiintymiset, konsertit ym. Tapahtumat 2013
• Perinteinen vierailu Espoon Nupuriin, sotaveteraanien Kuusikotiin 27.1.
• Kunniapuheenjohtaja Risto Louhoksen 70-vuotispäivät Veikkolassa 2.3.
• Kuoron kevätkokous RKL:n Pasilan toimitalossa 3.4.
• Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n kevätkokous 8.4. Rakennusmestarien talossa
• Laululeiri kunniajäsen Matti Ylitalon kotona Espoossa 18.5.
• Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n kesäpaikan Kallioniemen 40-vuotisjuhla 24.5.
• Konserttimatka Sveitsiin 31.5. – 7.6.
• Rakennusmestarien Säätiön jäsenen Paavo Ruusuvuoren 80-vuotispäivät Hanasaaren kulttuurikeskuksessa 27.9.
• Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n syyskokous Rakennusmestarien talossa 14.10.
• Laululeiri Espoon Niittykummussa 19.10.
• 42. pyhäinpäivän konsertti Temppeliaukion kirkossa 2.11.
• Kuoron syyskokous RKL:n toimitalossa 13.11.
• Joulukonsertti Käpylän kirkossa 14.12., solistina sopraano Johanna Tuomi
• Joulukonsertti Mikael Agricolan kirkossa 19.12., solistina baritoni Tommi Hakala.

Mestari-ladyt
Kuorolaisten puolisoiden ja ystävien avustava toiminta jatkui. Mestari-Ladyt huolehtivat Kirsti Mettälän johdolla kuoron konserttilippujen ovimyynnistä ja kahvitarjoilusta.

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti