Puheenjohtajan avaus Syyskokouksessa 2013

Arvoisa Kunniapuheenjohtaja sekä hyvät ammattiveljet ja -sisaret

Toimintaympäristömme elää aikaa, jossa sen ennustettavuus on haasteellista. Näin on varmasti todettu aiemminkin, mutta rakentajan kalenteri on muuttunut lopullisesti.

Turbulenssia on alallamme ollut aiemminkin. Mutta tänä päivänä muuttuvia tekijöitä on paljon enemmän kuin aikana, jolloin itse ensimmäisen kerran haaveilin mestarin urasta. Mestarin työtä ohjaa loputon kiire.

Aikana, jolloin telefaksi edusti viestintäteknologian terävintä kärkeä, tunnit mitattiin toisin kuin tänään. Tänään tieto liikkuu sekunnin tuhannesosan vauhdilla.

Tuottonopeus on kasvanut omaan luokkaansa. Sijoittajat odottavat tuottoa sijoitetulle pääomalleen – ja nopeasti. Kaikki pitäisi vähän hosua. Mutta rakennuksia ja teitä ei vain oikein hosumalla rakenneta.

Sama tietotekniikka, jota kannamme taskussamme, on kohta myös rakennuksilla. Toivon, että osaamisemme on tasolla, jossa ajan puutteessakaan emme anna tilaa turhalle hötkyilylle.

Henkilökohtaisesti uskon, että järjestönä kykenemme olemaan läsnä ja mukana rakentamassa hyvää vuorovaikutusta toimintaympäristömme kehittämisessä. RKL kykenee vaikuttamaan ja olemaan mukana yhteiskunnan mielipiteiden muokkaajana. Jäsenistöllämme on voimaa ja osaamisellamme on arvoa.

Rimaa voidaan nostaa korkeammalle. RKL on mukana myös yhteiskunnallisessa keskustelussa. Aikalaiset ja helsinkiläiset rakennusmestarit Otto Wuorio ja Aimo Mäkinen olivat aktiivisesti mukana RKL-toiminnassa ja edelleen vaikuttivat paikallisten nuorten elämään. Molemmat rakentajat näkivät kauas, heidän mielestään investointi nuoriin on parasta sijoittamista. Kysymys ei ole sekunneista, vaan elämänpituisesta matkasta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan jokainen meistä voi tehdä nuorten syrjäytymisen eteen enemmän. RKL on jo mukana MANK-nuorisohankkeessa, jonka lisäksi nuoret ovat jälleen hienossa ja kasvavassa roolissa toiminnassamme. Heissä on tulevaisuus. Varmistetaan kaikki yhdessä, että nuorten on helppo tulla seuraamme.

Illan aikana tullaan taas täydentämään hallitusta. Toivottavasti hallitustyöskentelyyn löytyy innostuneita henkilöitä. Mielestäni nykyisessä hallituksessa on hyvä sekoitus nuoria ja vanhempia – toivottavasti tämä kombinaatti säilyy jatkossakin.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille!
Puheenjohtaja Ari Autio
 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti