TAMMIKUU 2012

Ensimmäinen vuoteni yhdistyksen puheenjohtajana alkaa olla takana. Vuoden aikana hallitus on johdollani kokoontunut yhdeksän kertaa ja lisäksi on pidetty perinteinen pidempi viikonloppuseminaari asioiden  ehittämiseksi. Alkuvuoden aikana järjestettiin mestari-iltojen yhteydessä enemmän ammatillista asiaa jäsenistölle ja loppuvuoden aikana paino oli enemmän viihteellinen teatteriesitysten ja pikkujouluristeilyjen muodossa. Tulevan alkuvuoden ohjelma tulee taas olemaan ammatillispainotteinen. Helmikuussa olisi tarkoitus poikkeavasti järjestää mestari-illan paikalla tanssikurssi/-ilta. Yritetään herättää henkiin hiukan Ravintola Maestron aikaisia tunnelmia ja tarkistetaan samalla onko mestareiden tanssitaidot edelleen tallella. Tanssi-iltaan ovat tervetulleita tietysti myös jäsenien seuralaiset.

Vuoden vaihtuessa vaihtuu myös jälleen muutama jäsen hallituksessamme. Yhdistyksen hallituksen pitkäaikainen jäsen Mikko Ojala jättää hallitustyöskentelyn lähes kaksikymmentävuotisen työrupeaman jälkeen. Kiitos Mikolle pitkäaikaisesta työskentelystä hallituksessa ja erityisesti kiitos aktiivisesta osallistumisesta hallituksen jäsen- ja huomionosoitustoimikunnan työskentelyyn. Haluan kiittää myös Kai Juurtelaa ja Hannu Pekkarista osallistumisesta hallitustyöskentelyyn. Heidän työrupeamansa eivät olleet aivan yhtä pitkät kuin Mikolla, mutta toivottavasti he palaavat mahdollisesti myöhemmin takaisin hallitukseen.

Hallituksen uusina jäseninä aloittaa Olli Heire, Timo Rissanen ja Hannu Vehviläinen.

Toivotan heidät lämpimästi tervetulleiksi. Toivon heiltä innostuneisuutta ja aktiivisuutta yhdistyksemme asioiden hoidossa.

Marraskuussa Kotkan liittokokouksessa käytiin myös vaalit keskusliittomme uuden puheenjohtajan valinnasta. Kolmen ehdokkaan kesken käytiin mielestäni vähäiseksi jäänyt taisto ennen äänestystä. Äänestyksessä selvällä enemmistöllä puheenjohtajaksi valittiin Martti Kenkkilä Tampereelta. Vuoden vaihteessa alkavalla kaksivuotistoimikaudellaan Martilla on ns. melko suuret saappaat täytettäväksi. Edellinen puheenjohtaja Eero Reijonen jätti yhteiskunnallisella statuksellaan ja suurella vaikutuksellaan rakennusmestarikoulutuksen uudelleen käynnistämisessä ison roolin Martille. Jäädään odottelemaan, miten Martti saa asiat käyntiin sekä millaisia ajatuksia Martilla on keskusliiton toiminnan kehittämiseksi. Uusi liittohallitus järjestäytyy ja aloittaa työskentelyn heti tammikuun puolessavälissä. Helsingin piirin edustajina liittohallituksessa pääsen Jari Raukon kanssa seuraaman uuden puheenjohtajan työskentelyä eturivistä.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Ari Autio

Puheenjohtaja

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti