Puheenjohtajan palsta huhtikuu 2011

Talvi on taittunut mukavasti kevääseen. Meille rakentajille aina niin haasteellinen talvi ennätyksellisin lumisateineen sekä pakkasineen on toivottavasti takanapäin.

Yhdistyksen hallitus on aloittanut toimintansa uudella kokoonpanollaan. Hallitus on järjestäytynyt, valinnut uudet varapuheenjohtajat ja muodostanut keskuudestaan toimikunnat. Uusien puheenjohtajien ja hallituksen uuden koostumuksen johdolla on toiminnassa mielestäni mukavasti uutta energiaa ja innostusta sekoitettuna sopivasti vanhalla kokemuksella.

Hallituksen alkuvuosi on mennyt toiminnan suunnittelussa sekä tietysti normaalien hallituksen rutiinien hoidossa. Alkuvuonna olemme mestari-illoissa keskittyneet ammatillisiin aiheisiin. Tammikuussa Muottikolmio Oy kävi esittelemässä Isodrän-järjestelmää, helmikuussa Suomen Rakennuslehti Oy ja RKL kävivät esittäytymässä, maaliskuussa jäsenemme Anna-Riitta Kallinen tulee esittelemään nykyisen työnantajansa Kopio Niini Oy:n toimintaa rakentamista palvelevana yrityksenä. Huhtikuussa pidetään yhdistyksen kevätvuosikokous ja toukokuussa kuulemme esitelmän rakennusten vaipan ilmatiiveydestä ja ilmatiiveyden mittaamisesta. Sen tulee pitämään asiantuntija lehtori Sauli Paloniitty.

Syyskuun jäsenlehden mukana on tarkoitus julkaista jo perinteinen rakentamisen teemalehti. Tämän vuotuisen teemalehden aiheena on tällä kertaa pientalorakentaminen. Halukkailla yhdistyksen jäsenillä on mahdollisuus osallistua lehden artikkelikirjoittamiseen ottamalla yhteyttä lehden päätoimittaja Sirkka Saariseen ja sopimaan aiheista hänen kanssaan.

Syksy aikana on myös tarkoitus tarjota yhdistyksen jäsenille hieman viihteellisempää ohjelmaa teatteri- ja elokuvaesitysten muodossa sekä järjestää myös teatteriesitys perhetapahtumana. Näistä syksyn ohjelmista tiedotamme jäsenlehdessä kun esitysten ajankohdat varmistuvat.

Kevään aikana olemme käyneet myös rakennusmestariopiskelijoiden kanssa jääkiekko-ottelussa. Opiskelijoiden osallistumisprosentti jääkiekko-ottelussa oli hyvin korkea aikaisempiin tapaamisiin verrattuna. Lisäksi opiskelijoiden kanssa sovittiin jatkotapaamisista, joista yhtenä on heidän vierailunsa isommalla joukolla jossakin syksyn mestari-illassa.

Loppuvuonna on tulossa myös RKL:n liittokokous, jossa tänä vuonna on tarkoitus valita liitolle uusi puheenjohtaja. Liiton nykyinen puheenjohtaja kansanedustaja Eero Reijonen on ilmoittanut, että ei ole enää käytettävissä kyseiseen tehtävään. Kiitos Eerolle kuluneesta kuudesta vuodesta ja erityinen kiitos tietysti hänen panoksestaan rakennusmestarikoulutuksen uudelleen käynnistämisessä. Helsingin yhdistyksen ja piirin kannalta on tietysti tärkeää miettiä asetammeko oman ehdokkaan liiton puheenjohtajaksi vai asetummeko jonkun piirimme ulkopuolisen ehdokkaan taakse.

Valitettavaa on todeta, että puheenjohtajaehdokkaaksi ei ainakaan vielä ole virallisesti asettautunut yhtään ehdokasta. Omasta mielestäni olisi tärkeää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa käydä keskustelua ehdokkaiden välillä mm. liiton toiminnan kehittämisestä ja tulevaisuuden haasteiden visioimisessa. Toivon, että yhdistyksemme jäsenet miettisivät puheenjohtajaehdokas -asiaa keskuudessaan ja toisivat mielipiteensä avoimesti hallituksen tai puheenjohtajan tietoon.

 

Hyvää kevään odotusta kaikille

Ari Autio

Hallituksen puheenjohtaja

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti