HIIHTO -JA YLEISURHEILUJAOSTO

VUOSIKERTOMUS 2012


Hiihto- ja yleisurheilujaoston tehtävänä on huolehtia yhdistyksen jäsenten hiihdon, maastojuoksun ja yleisurheilun kilpailutoiminnan järjestämisestä yhdistyksen jäsenille, sekä harrastustoiminnan ylläpitämisestä.

Hiihto- ja yleisurheilujaostoon vuonna 2012 kuuluivat:
Raimo Hartonen, puheenjohtaja ja sihteeri Esko Kuoksa, Kalevi Vikman, Jaakko Virtanen ja Ilkka Wastimo

Talvi 2011-2012 oli lyhyt. Tammikuun puolivälin jälkeen lunta oli riittävästi. Pääkaupunkiseudun latuverkosto oli jälleen hyvin hoidettu.

Yhdistyksen kannalta huomattavin tapahtuma oli RKL:n hiihtomestaruuskilpailujen järjestäminen. Kilpailut vietiin pois pääkaupunkiseudun ruuhkaisilta laduilta 3.-4.2012 Mäntsälän Hirvihaaraan. Kilpailut onnistuivat järjestelyiltään erinomaisesti aurinkoisen talvisään vallitessa. Yhdistyksestämme saimme mukaan 12 kilpailijaa ja menestys oli erinomainen. Henkilökohtaisissa kilpailuissa tuli 7 mestaruutta, 3 hopeaa ja 1 pronssi.

Juha-Matti Valkama M45 sarjassa oli kilpailujen nopein hiihtäjä sprintissä ja 5 km:llä. Marko Hartonen M40 ja Rouvien Eila Hartonen voitti myös molemmat matkat. Risto Jokiniemi M60 voitti 3 km matkan ja oli hopealla sprintissä. Kauko Wira M75 voitti 2 km matkan. Jukka Rahkonen M50 oli 5 km:lla hopealla ja sprintissä pronssilla. Ari Rantama M45 oli pronssilla sprintissä.

Viestin A-sarjan Helsinki voitti joukkueella Marko Hartonen, Jukka Rahkonen, JuhaMatti Valkama. Samoin B-sarjan voitti Helsinki joukkueella Jukka Pettershon, Juha Leppänen, Risto Jokiniemi. Hopeajoukkueemme B-sarjassa oli Jaakko Virtanen, Ilkka Wastimo Pentti Kuntsi.

Yhdistyksen hiihtomestaruuskilpailut pidettiin Paloheinän maastossa. Perinteisen hiihtotavan kilpailu jouduttiin myrskyvahinkojen vuoksi siirtämään pidettäväksi 25.1 ja vapaan hiihtotavan kilpailu 15.2 pidettäväksi kovan pakkasen johdosta. Osanottajia oli perinteisellä hiihtotavalla 7 ja vapaalla hiihtotavalla 12.

RKL:n kesäpäivät oli 18.-19.8 Hankasalmella. Niiden yhteydessä kilpailtiin maastojuoksun ja yleisurheilun liiton mestaruuksista. Yhdistyksestämme oli mukana 6 kilpailijaa. Parhaiten menestyi Raimo Hartonen M65 sarjassa voittamalla 60 m, 1000 m ja maastojuoksun sekä ollen kuulassa pronssilla. Jaakko Virtanen M70 voitti maastojuoksun ja sai hopeaa 60 metrillä ja pituudessa ja pronssia 1000 metrillä. Kalevi Hänninen M70 sai hopeaa 1000 metrillä ja maastojuoksussa. Lisäksi Ilkka Wastimo M65 sai hopeaa maastojuoksussa.

RKL:n maratonmestaruuksista kilpailtiin Helsinki-City maratonin yhteydessä 18.8. Jukka Rahkonen saavutti hopeaa M50 sarjassa.

Yhdistyksen maastojuoksut juostiin Pirkkolan pururadalla. Keväällä juostiin 26.4. Osallistujia oli 11 ja syksyllä 27.9 osallistujia oli 7.

Yleisurheilumestaruuksista kilpailtiin 30.8 Vuosaaren kentällä. Lajeina oli 100 m, 1500 m, pituus ja kuula. Osallistujia oli 9 ja lajisuorituksia kertyi 29.

Lassen pyttyjen saajat olivat: hiihto Risto Jokiniemi, maastojuoksu Ilkka Wastimo ja yleisurheilu Jaakko Virtanen. Esko Kuoksa voitti pistekilpailun, jonka lajeina olivat hiihto, maastojuoksu ja yleisurheilu.
 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti