KULTTUURI- JA PERINNEKERHO

VUOSIKERTOMUS 2012

Vuonna 1964 perustettu Taidekerho toimii nykyisin Helsingin Rakennusmestarien Kulttuuri- ja perinnekerho (Hels. RKM-KUPE) nimisenä. Tavoitteena on saada enemmän kulttuurin ja perinteen harrastajia mukaan varsinaisten taiteilijoiden lisäksi osallistumaan kerhon toimintaan.

Jokainen Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK:n jäsen on myös kerhon jäsen. Kerho ei peri jäsenmaksua vaan saa vuotuisen toiminta-avustuksen yhdistykseltä / Rakennusmestarien Säätiöltä. Pidemmillä ja kalliimmilla retkillä osanottajilta on kerätty retkikohtaisesti päätetty ”omakustannusosuus” ja avecit ovat maksaneet omat kulunsa.

Yleensä kaikissa näyttelyissä, museoissa ym. on ollut asiantunteva opastus, jolloin nähdystä on saatu irti paljon enemmän kuin yksityisesti tutustuen.

Vuonna 2012 kerhon puheenjohtajana toimi Heikki Autio, varapuheenjohtajana Harri Holopainen ja sihteerinä Anna-Riitta Kallinen, muina hallituksen jäseninä Raimo Järvelä, Eino Menlös ja Martti Saarinen.

• Tammikuussa järjestettiin 14.1 Akseli Gallen-Kallela - Eurooppalainen mestari -näyttelyyn tutustuminen
• Maaliskuussa järjestettiin 5.3 Viini ja juusto kurssi-ilta
• Toukokuussa 10.5 järjestettiin kuohuviinikurssi sekä tutustuttiin 23.5 Keskipisteenä Pääpostitalo - näyttelyyn yhdessä HeRIA ry:n kanssa
• Kesäkuussa 9.6 tutustuttiin Ateneumin taidemuseon Helene Schjerfbecknäyttelyyn
• Heinäkuussa 29.7 järjestettiin retki Hamina-tattoo tapahtumaan
• Syyskuussa 6.9 järjestettiin valkoviinit kurssi ja 20.9 viinialue kurssi
• Marraskuussa 10.11 Tutustuminen Urho Kekkosen museoon Tamminiemeen ja 22.11 glögikurssi
• Joulukuussa vietettiin pikkujoulua yhdessä Rakennusmestariveteraanien kanssa. Kerhon jäsenet kävivät kuuntelemassa Mestari-Laulajien joulukonsertteja.

Viinikurssien opastuksesta vastasi viiniharrastaja Veikko Mönkkönen. Hels. RKMKUPE:n tapahtumista on kerrottu jäsenlehdessä tapahtumien ilmoituksien yhteydessä tarkemmin sanoin ja kuvin.

Kerhon vuosikokous pidettiin lokakuussa 8.10.2012 ja käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja valittiin v. 2013 toimihenkilöt. Hallituksen kokouksia pidettiin v.2012 yhteensä 4 kappaletta.

Helsingin Rakennusmestarien Kulttuuri ja -perinnekerhon hallituksen kunniajäsen Raimo Järvelä toimi v. 2012 RKL:n Kulttuuri- ja perinnetoimikunnassa (RKL-KUPE) varanpuheenjohtajana. RKL-KUPE:n puheenjohtajana toimi yhdistyksen jäsen Ari Angervuori.
 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti