Puheenjohtajan palsta lokakuu 2010

Yhdistystoiminta on pyörähtänyt vilkkaana käyntiin poikkeuksellisen lämpimän kesän muututtua jo kirpeäksi syksyksi. Elokuussa vietimme Kallioniemessä iltaa HeRian hallituksen kanssa jo perinteeksi muodostuneen hallitustapaamisen merkeissä. Molemmista hallituksista oli seitsemän edustajaa läsnä.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna hallitus piti jokavuotisen seminaarin, jossa ideoidaan seuraava vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Tänäkin vuonna saimme talousarvion ja toimintasuunnitelman pääkohdat lukittua ja talousryhmä käsitteli avoimeksi jääneet asiat 6.9. pitämässään kokouksessa. Yhdistyksen hallitus hyväksyi talousarvion syyskuun kokouksessa. Tämän jälkeen se viedään Säätiön johtoryhmän ja hallituksen käsiteltäväksi, jotta talousarvio ja toimintasuunnitelma voidaan tuoda syysvuosikokouksen hyväksyttäväksi.

Yhtenä isona asiana seminaarissa oli Metropolian opiskelijayhteistyö, niin tämän syksyn kuin tulevankin vuoden osalta. Ensi vuoden vaihteessa, useiden vuosien tauon jälkeen, valmistuu Metropoliasta parisenkymmentä rakennusmestaria. Meidän tulee yhdistyksenä ja luonnollisesti myös järjestönä olla terhakkana varmistamassa, että heidän opiskelijajäsenyytensä muuttuu meidän varsinaiseksi jäsenyydeksi. Tärkeää on, että saamme näitä uusia mestareita myös mukaan toimintaamme. Päätimme, että pidämme lokakuun aikana opiskelijatilaisuuden. Yhtenä ajatuksena oli, että pyrimme saamaan tilaisuuteen mukaan myös kokeneita mestareita, joilla on vankka työmaakokemus. Arvelimme, että tämän tyyppinen tilaisuus saattaisi kiinnostaa valmistuvia mestareita enemmän kuin perinteinen saunailta, tähtäähän heidän koulutuksensa nimenomaan työmaan johtamiseen. Pitopaikaksi ajattelimme Yhdistyksen kesänviettopaikkaa, Kallioniemeä.

* * *

Kuluneena vuonna Yhdistys on järjestänyt aiempaa enemmän koko perheelle suunnattuja tilaisuuksia, elokuvista sirkukseen ja marraskuussa menemme teatteriin Avec. Perheille tarkoitetut tilaisuudet ovat olleet suosittuja, mikä kertonee siitä, että meidän tulee pystyä uudistamaan "ohjelmatarjontaamme" perinteisestä kuukausikokouskäytännöstä. Luonnollisesti emme saa unohtaa ammattitaitoa yllä pitävää koulutusta ja oman alamme tietoiskuja. Ensi vuoden toiminta noudattelee samaa linjaa ja myös koulutustilaisuuksia järjestetään kaksi niin kevät kuin syyskaudellakin. Koulutukset valitaan RKL:n koulutuspaketeista, joita ensi vuonna on peräti seitsemän kappaletta.

Lokakuun 11 päivänä pidetään Yhdistyksen Syysvuosikokous. Hallituksesta on erovuorossa peräti seitsemän jäsentä, itse olen jo aiemmin ilmoittanut jättäväni hallituksen vapaaehtoisesti. Kuluvan toimikauden lopussa täyttyy 10 vuotta yhtäjaksoisesti hallituksessa, josta suurin osa puheenjohtajistossa. Muutaman viime vuoden aikana olen antanut Yhdistykselle, mitä minulla on ollut annettavaa. Uskoakseni Hallitukseen avautuu pari paikkaa ja toivoisin, että näihin olisi tarjolla innokkaita, uudistushenkisiä henkilöitä. Puheenjohtajaksi itselläni on yksi ehdokas ylitse muiden ja mikäli hän tulee valituksi, tiedän toiminnan menevän hyvään suuntaan niiltä osin kuin se on puheenjohtajan ohjattavissa. Tulevan puheenjohtajan kannalta on erityisen tärkeää, että Hallituksesta löytyy ja tulee valituksi varapuheenjohtajat, joista on puheenjohtajalle apua.

* * *

En taas kerran malta olla muistuttamatta siitä tosiasiasta, että järjestön ja paikallisyhdistyksen toiminnan tulee muuttua ympäröivän maailman mukana ja toiminnan tulee olla kiinnostavaa myös työelämässä olevien ja opiskelijoiden kannalta. Itse olen elänyt lapsuuteeni ja nuoruuteni 60-70-luvuilla. 60- luvulla televisio hankittiin lähes jokaiseen kotiin. Jospa vertaamme tämän päivän ja sen hetken televisio-ohjelmia toisiinsa, voimme jollain tavalla arvioida meidän nuorien jäsentemme ajatusmaailmaa omaamme. Ovatko ihmiset muuttuneet, vai pelkästään televisio-ohjelmat? Osaammeko arvioida nuorten kiinnostuksen kysymättä sitä heiltä ja ottamatta heitä mukaan kehittämään toimintaamme?

Leppoisia Syyspäiviä Toivottaen

Raimo Seppänen

puheenjohtaja

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti