Reino Kukkonen esitteli juhlajulkaisun veteraanien 30-vuotisjuhlassa

Arvoisat Kutsuvieraat
Arvostettu Veteraanikerhon Perustajajäsen
Rakennusmestarisiskot ja -veljet

Aloitan vuodesta 2005, jolloin Liittomme, Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL, vietti 100-vuotisjuhliaan julkaisten useita kirjoja. tämän vuoden helmikuussa Yhdistyksemme, Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry, juhlisti 100-vuotista toimintaansa juhlajulkaisulla. Kaikissa näissä kirjoissa on käsitelty erittäin monipuolisesti ja laajasti rakennusmestariveteraanien toimintaa.

Vanhan sanonnan mukaan: "Mitä suuret edellä, sitä pienet perässä". Niinpä Helsingin Rakennusmestariveteraanit päättivät vajaat kaksi vuotta sitten julkaista omin voimin tehtävän juhlakirjan 30-vuotiesn toimintansa johdosta. Kirjamme täyttää ulkoiset kirjan tunnukset: on kannet, jopa kaksi, etu- ja takakansi sekä selkämys. kansien välissä on noin 150 sivua kirjoituksia ja valokuvia. Lisäksi kansissa on nuuttaus. Se on outoa monille. Nuuttaus on ura tai painauma kartongissa tai pahvissa, jotta kirjan kantta voidaan helposti taivuttaa. Sana tulee norjan kielestä "not" (lausutaan nuut), tehdä höyläämällä ura, pontti.

Kirjamme sisällöstä Kerhomme toiminnan osuus on suurin. 30-vuotisen toiminnan aikana Kerhoomme on kuulunut henkilöitä, jotka aikoinaan ovat olleet sotimassa maamme itsenäisyydenpuolesta. Heidän kirjoituksiaan ja muistelmiaan on kirjassamme. Lisäksi kirjassamme ovat saaneet tila henkilöt, jotka kertovat omista harrastuksistaan, töistään ja asumisesta tai työskentelystä ulkomailla. Varsin ajankohtainen on Liittomme hallituksen puheenjohtajan, kansanedustaja Eero Reijosen kirjoitus "Rakennusmestarikoulutus tänään" ja samasta aiheesta Kerhomme varapuheenjohtaja Niilo Tapanisen kirjoitus "Ammattikuntamme menneisyys ja tulevaisuus". Täältä juhlapaikalta saatte kirjan mukaanne tutustuaksenne siihen, kun aikanne sen sallii. Jos kiitoksen aihetta kirjasta ilmenee, osoittanette kiitoksenne kerhon hallitukselle ja moitteet minulle. painovirheet lasketaan tietokoneen syyksi.

Helsingin Rakennusmestariveteraanit 1976-2006 -kirjan julkaisutoimikunta kiittää tuesta Rakennusmestarien Säätiötä, Liittoa ja Yhdistystä, mainostajia: Asuntopalvelu Satoa, Rakentajain Konevuokraamoa, Rakennustietoa, rakennusliikkeitä NCC, Skanska, YIT ja Vahinkovakuutusyhtiö Pohjolaa. Kerhomme jäseniä kiitämme kirjoituksista ja valokuvista. Ilman apuanne emme olisi tavoitteessamme onnistuneet.

Kirja myös yhdistyksen 14 kerhosta?

Suuri haaveeni olisi tehdä yhdistyksen neljästätoista kerhosta jäsentensä itse kirjoittama ja vapaaehtoisvoimin kokoama toiminnallinen kertomus samojen kansien väliin. Siitä olisi tulevaisuudessa hyötyä, kun elämäämme, töitämme ja harrastuksiamme myöhemmin tutkaillaan ja tarkastellaan. Jätän tällaisen asian pohdittavaksenne, hyvät päättäjät. Työnäyte on annettu ja se on nyt esillä.

Reino Kukkonen

Kirjapino
(kirjapino)

Veteraanien 30-vuotisjuhlan osanottajat saivat mukaansa kerhon painotuoreen 30-vuotijulkaisun.

Reino Kukkonen
(Reino Kukkonen)

Reino Kukkonen sai kirjoittaa juhlakirjaan monta omistuskirjoitusta julkaisutoimikunnan puolesta.

 

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti ja Sukellus